Datum plaatsing: 13 december 2021 - Laatst gewijzigd: 03-05-2022 21:12:03

Koop een matras die bij jou past


Koop een matras die bij jou past


's-Hertogenbosch (Regionaal): Een nieuw matras kopen: het staat misschien niet op nummer 1 van je to-do lijstje. Maar toch hebben we er allemaal (minimaal) 1 nodig in huis. Maar wist je dat wanneer je rugklachten ervaart dat dit aan je matras kan liggen? Daarom is het belangrijk om een weloverwogen keuze te maken. Vooral wanneer je rugklachten ervaart die beginnen als je de dag begint en weggaan in de loop van de dag. Maar welke matras bij rugklachten moet je kiezen? Waar moet je op letten, zodat je zeker weet dat je straks op een goed matras slaapt? Ontdek hier de tips!

1. Maak een afspraak
De eerste tip is om een afspraak te maken bij jouw beddenspecialist. Op die manier is er geen afleiding voor jullie beide. Zo weet je zeker dat er tijd voor jouw vragen en wensen is. Het zou natuurlijk jammer zijn als je straks een verkeerd matras koopt.

2. Zorg dat je kiest voor een actief matras
Misschien dat je nu denkt: wat is een actief matras? Een actief matras is hard op de plekken waar dit goed is je lichaam is en zacht wanneer dit zo moet zijn. Het geeft ondersteuning aan je taille. Op die manier slaap je in een goede houding. Een heel verschil dus met de algemene adviezen om bijvoorbeeld te kiezen voor een hard matras. Want een hard matras kan niet meegeven bij je schouders en heupen. Hierdoor word je automatisch een buikslaper. Maar wist je dat we van nature geen buikslapers zijn? De beste houding voor je lichaam en nachtrust is namelijk je zij.

3. Probeer het zelf uit in de winkel
Koop geen matras zonder er zelf op te liggen. Je voelt namelijk direct of je met een actief matras te maken hebt of niet. Wanneer je in het midden op het matras gaat zitten, dan moet het matras meegeven door je gewicht. Is dat niet het geval? Dan kunnen de heupen dit helemaal niet. Vraag dan of ze nog andere opties hebben.

4. Laat de prijs niet leidend zijn
Hoewel je het misschien niet verwacht: een actief matras is niet goedkoop, maar het hoeft ook niet duur te zijn. Vergelijk dus rustig de prijzen, zolang je maar zeker weet dat het echt een actief matras is.

Geniet van een goede nachtrust!
Een goed matras zorgt er niet alleen voor dat je straks zonder rugpijn wakker wordt. Het zorgt er ook voor dat je uitgerust wakker wordt. Want hoe beter je slaaphouding is, hoe beter je diep in slaap kunt vallen.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15111