Datum plaatsing: 16 december 2021

Burgemeester sluit twee panden Daviottenweg


Burgemeester sluit twee panden Daviottenweg


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Donderdag 9 december vond er een grote gezamenlijke actie tegen ondermijning plaats. Hierbij trokken Politie, Belastingdienst, Openbaar Ministerie, Enexis en een woningcorporatie samen op met de gemeente ’s-Hertogenbosch. Verschillende adressen zijn in onze gemeente gecontroleerd, en dat gebeurde ook in de omliggende gemeenten Heusden, Oss en Vught.

Resultaten actie
In totaal zijn 6 locaties in de verschillende gemeenten bezocht. Op de drie locaties in ‘s-Hertogenbosch ging het om een bestuurlijke hercontrole. Na eerdere onregelmatigheden in de meterstand en milieucriminaliteit. De controles op de adressen in andere gemeenten hielden hiermee verband. Na de controle heeft burgemeester Mikkers de twee bezochte panden aan de Daviottenweg gesloten. Op de andere locatie in onze gemeente en de adressen buiten onze gemeente zijn geen bijzonderheden geconstateerd.

Brandveiligheid
Reden van sluiting had meerdere aanleidingen. In een van de panden werden meer dan 1000 autobanden en brandbare stoffen aangetroffen. Deze combinatie zorgden voor een brandgevaarlijke situatie. De brandbare vloeistoffen zijn direct afgevoerd.

In het tweede pand aan de Daviottenweg verbleven drie Syrische asielzoekers. Zij verbleven in een ruimte boven een illegale autospuiterij. Deze ruimte voldeed op geen enkele wijze aan brandveiligheid en de milieuregels. De asielzoekers zijn opgevangen in hun eigen sociale kring.

Beide panden zijn gesloten en zodra de veilige en legale situatie hersteld is worden deze panden weer vrijgegeven.

Verder werden door de politie diverse motorblokken aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Deze goederen zijn in beslag genomen en de politie doet nader onderzoek.

Ook wordt er onderzoek gedaan naar mogelijke relaties met verboden motorclubs.

Burgemeester Mikkers: “Iedereen moet prettig kunnen wonen, en dat begint bij een veilig gevoel. Dat willen we aan iedereen in ’s-Hertogenbosch bieden. Samen met onze partners maken wij ons sterk voor een veilige en leefbare gemeente. Wij trekken daar samen in op, en deze actiedag is daar een goed zichtbaar voorbeeld van”.

Integraal samenwerkingsverband
Om te zorgen voor een veilige en leefbare omgeving voor iedereen is het cruciaal om als overheid daar waar nodig gezamenlijk op te treden. Deze keer bestond het integrale samenwerkingsverband uit de bovengenoemde partners. Zij werden hierbij ondersteund door Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14552