Datum plaatsing: 18 december 2021

Drie tips voor het kopen van een nieuwe eettafel


Drie tips voor het kopen van een nieuwe eettafel


's-Hertogenbosch (Regionaal): We zitten tegenwoordig steeds meer aan de eettafel. We eten er natuurlijk aan, maar ook als het gaat om borrelen, huiswerk maken, spelen spelletjes en thuiswerken dan doen we dit vaak aan de eettafel. Daarom is het niet zo gek als jouw eettafel aan vervanging toe is. Of misschien wil je gewoon graag een keer iets anders. Maar waar moet je dan op letten? Wij geven je 3 tips!

1. Let op de afmetingen
Meet op hoe lang het tafelblad mag zijn. Weet je al met hoeveel mensen je aan de eettafel wilt zitten? En hoeveel ruimte je überhaupt hebt voor je nieuwe tafel? Als je dit weet, dan hoef je niet bang te zijn dat de nieuwe tafel straks niet past.

Daarnaast is de hoogte van de tafelpoten belangrijk. Hoe hoog moet de tafel minimaal zijn? Zo weet je namelijk of de eetstoelen ook onder de tafel passen. Dit is helemaal van belang als je een eetkamerstoel voor lange mensen hebt. Als dit het geval is, dan is het ook handig om te kijken naar de dikte van het tafelblad. De dikte van het tafelblad kan uiteindelijk ook nog bepalen of een stoel er wel of niet onder past.

2. Voor welke vormen ga je?
Ook hier moet je rekening houden met het tafelblad. Wil je een ronde tafel? Dan heb je vaak meer ruimte in huis nodig dan wanneer je voor een rechthoekige tafel kiest. Hier gaat het dus om je voorkeur, maar ook om wat past.

Naast de vorm van het tafelblad, zijn er ook diverse vormen van het onderstel. Ga je bijvoorbeeld voor een spinpoot, een N-poot of voor een U-poot? Doe inspiratie op met wat je mooi vindt, maar ook wat praktisch is. Zit de poot bijvoorbeeld op een onhandige plek? Zoek dan een andere optie.

3. Welke kleur kies je?
Als je bovenstaande keuzes hebt gemaakt, dan is het tijd om de kleur te kiezen. Dit hangt natuurlijk ook af van welke stijl je al in huis hebt. Ga je bijvoorbeeld voor een donker eiken eettafel of toch liever voor een eettafel met een lichte kleur?

Maak een weloverwogen keuze
Zoals je ziet zijn er een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden als je een nieuwe eettafel gaat kopen. Er is een ruime keuze aan eettafels. Dus laat je niet zomaar verleiden. Ga rustig op zoek. Stel vragen en maak een weloverwogen keuze.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.18746