Datum plaatsing: 22 december 2021

Oudejaarswandeling over de Groenendijk in Haren


Oudejaarswandeling over de Groenendijk in Haren


Haren (Oss): Op woensdag 29 december organiseert IVN Oss een ‘oudejaarswandeling’ over de Groenendijk bij Haren. De wandeling begint om 10.00 uur. We verzamelen op het kerkplein bij de kerk in Haren. De tocht is circa 5 km lang en duurt ongeveer twee uur. Lopen over de Groenendijk houdt in: lopen over nat gras en er zijn een paar stukjes wat modderig pad. Dus goede, waterdichte wandelschoenen aan doen is raadzaam.
De wandeling is gratis, maar een vrijwillige bijdrage aan het eind wordt gewaardeerd.

Over een groene dijk en door vogelrijke polders
De wandeling gaat over de Groenendijk in Haren. Daar is een prachtig zicht over de polders van de Beerse Maas. In het verre verleden stonden die bijna iedere winter een paar weken onder water stonden. De gidsen vertellen over de historie van deze dijk, maar uiteraard ook over de natuur die we onderweg tegenkomen. De blauwe- en zilverreiger, een roek, knobbelzwanen en ongetwijfeld nog veel meer.

Nieuw jaar, nieuw programma 2022
IVN Oss heeft weer een nieuw wandel- en fietsprogramma voor 2022 samengesteld. Twintig prachtige activiteiten in het vele natuurschoon dat rondom Oss te vinden is. Van Lith tot Keent, van over de Maas tot op de Maashorst. Raadpleeg onze site www.ivn.nl/afdeling/ivn-oss.nl. Houd de kranten in de gaten of haal een folder met dit jaarprogramma op bij: VVV, bibliotheek, gemeente Oss of op vele plaatsen meer.

Meer informatie over alle activiteiten van IVN Oss vind je op: www.ivn.nl/afdeling/ivn-ossUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29573