Datum plaatsing: 01 januari 2022

Dit worden populaire babynamen in 2022


Dit worden populaire babynamen in 2022


's-Hertogenbosch (Regionaal): Elena, Finn en Yara worden populaire babynamen van 2022. Dit voorspelt de babynamengenerator van Babynamen.nl op basis van ingevoerde zoektermen. Ook valt op dat het aantal korte namen in Nederland flink toeneemt.

De meest populaire naam voor meisjes is Elena, een van oorsprong Arabische naam. De naam heeft meerdere mooie betekenissen, waaronder ‘maan’. Na Elena volgen de namen Yara en Loua. Andere meisjesnamen die een snelle stijging kennen zijn Maeve, Féline en Inaya. Zo noemde de Groningse rapper Kraantje Pappie zijn dochter onlangs nog Maeve.
Finn wordt in 2022 waarschijnlijk de meest gekozen jongensnaam. Nolan volgt op de tweede plek. Zayn is ook populair en gaat na Finn en Nolan waarschijnlijk het meest gekozen worden. Andere namen die snel stijgen zijn Adam, Kai en Rayan.

Uit het onderzoek blijkt daarnaast dat korte namen (vier letters of minder) steeds populairder worden. Uniseks namen, die zowel aan jongens als meisjes gegeven worden, zijn ook in opkomst. Lio is het meest gekozen, gevolgd door Luca en Noah. Wil je weten waar jouw naam in de top 100 staat? Ga dan naar www.babynamen.nl/babynamen-onderzoek-2021/.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27444