Datum plaatsing: 03 januari 2022

Maaike Ouboter en Eric Corton gaan in gesprek over het leven


Maaike Ouboter en Eric Corton gaan in gesprek over het leven


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Zij werd bekend door het televisieprogramma ‘De beste singer-songwriter van Nederland’. Hij is zanger, acteur, presentator en diskjockey. Maaike Ouboter en Eric Corton bundelen voor één avond hun krachten en gaan op vrijdag 11 februari met elkaar én met het publiek in gesprek over het leven. Loslaten, vasthouden, liefde en verdriet. Het zijn onderwerpen die allemaal aan bod komen. Ze maken samen muziek op de plek waar ze zo van houden: het theater.

We herinneren allemaal nog wel het moment dat Maaike Ouboter het nummer ‘Dat ik je mis’ zong bij het programma ‘De beste singer-songwriter van Nederland’. De kijker en jury, waaronder ook Eric Corton, waren diep in het hart geraakt door het prachtige nummer. Een liedje dat geïnspireerd was op de dood van haar ouders. Binnen twee dagen bereikte het nummer de toppositie in de iTunes Top 100 en een dag later stond het in Vlaanderen ook op nummer 1. Maar na dat enorme succes durfde ze lange tijd niet over haar verdriet te schrijven: “Ik dacht dat ik mijn verdriet door het schrijven een veilige vorm had gegeven, maar via het publiek kwam het als een boemerang steeds weer bij me terug”, zegt de 29-jarige Ouboter.
Nu ze bijna de dertig nadert, beseft Maaike dat ze die lade waar ze het verdriet veilig had opgeborgen, weer wilde opendoen. “Ik vond het eng, dacht meteen aan wat er zou gebeuren als ik die liedjes zou uitbrengen. Blijkbaar was ik het gevoel dat schrijven op zichzelf ook al genoeg kan zijn, kwijtgeraakt. Maar toen ik mezelf toestond te schrijven zonder aan de gevolgen te denken, ging er als vanzelf een luikje met herinneringen open.”
Het resultaat is haar nieuwe album ‘Harnas van Glas’, een album dat niet alleen over verdriet gaat, maar ook juist over de liefde. Samen met Eric Corton brengt ze ‘Harnas van Glas’ naar het theater, maar dan in een iets andere jas. Vol met verhalen over de liefde en verdriet.

Eric Corton is zanger, acteur, presentator, radio-DJ en sinds kort ook schrijver. Wat kan hij eigenlijk niet? Multi-talent Corton stond al eens eerder bij Theater aan de Parade in PERRON-3 met zijn voorstelling ‘Paaz’. Ook zullen vele bezoekers zijn voorstelling ‘Ma’ nog wel herinneren. Een toneelvoorstelling gebaseerd op het gelijknamige boek van Hugo Borst over de zorg voor zijn moeder met de Ziekte van Alzheimer.

Duizendpoot Eric Corton lanceerde afgelopen september zijn debuutroman ‘Mist’. Na enkele boeken met persoonlijke verhalen heeft Eric de afgelopen tijd gewerkt aan zijn debuutroman, iets wat hij al jaren wilde realiseren. Het boek gaat over een filmmaker met alcoholproblemen die een scenario heeft geschreven dat wel erg lijkt op een moord waarvan de details alleen bekend kunnen zijn bij betrokkenen.

Na vele shows en optredens slaan Eric Corton en Maaike Ouboter de handen ineen en komen samen naar het theater in Rosmalen. In een andere vorm dan je gewend bent. Dat maakt dit concert nog bijzonderder. Wordt deelgenoot van de wereld van Maaike en Eric, hun kwetsbaarheid en doorzettingsvermogen. Dichtbij en met open vizier.

‘Harnas van Glas’ van Maaike Ouboter en Eric Corton zie je op vrijdagavond 11 februari bij PERRON-3 in Rosmalen. Meer informatie over dit concert en tickets vind je op theateraandeparade.nl.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28854