Datum plaatsing: 01 januari 2022

‘Grote Optocht’ in Oeteldonk gaat ook in 2022 niet door


‘Grote Optocht’ in Oeteldonk gaat ook in 2022 niet door


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Voor het tweede jaar op rij heeft de Oeteldonksche Club van 1882 met pijn in haar hart moeten besluiten dat de ‘Grote Optocht’ door Oeteldonk helaas niet doorgaat. Deze stond gepland op maandag 28 februari 2022.

Sinds de vorige coronamaatregelen eind november is de bouwhal aan de Ertveldweg in Den Bosch waar de Oeteldonkse carnavalsverenigingen aan hun wagens kunnen werken reeds gesloten en door de harde lockdown waarin we nu zitten, kan deze voorlopig ook nog niet op een veilige manier open. Bovendien is het nog altijd erg onzeker of er überhaupt wel carnavalswagens mogen rijden tijdens het komende carnavalsfeest.

“De beslissing over het wel of niet doorgaan van carnaval in Oeteldonk nemen we rond 1 februari. De Veiligheidsregio overlegt na 14 januari wat er tijdens carnaval kan en mag. Daarna overleggen wij met hen en zal er een besluit vallen”, zo laat de Oeteldonksche Club van 1882 op haar website weten.

Hou de website van de Oeteldonksche Club van 1882 in de gaten voor het laatste nieuws. Daar vind je ook alle info over de historie van carnaval in Oeteldonk, over de hoofdrolspelers en over de Oeteldonkse symboliek.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.18329