Datum plaatsing: 06 januari 2022

Symposium Kansrijke Start Oss


Symposium Kansrijke Start Oss


Oss (Oss): Ieder kind verdient de best mogelijke start van zijn of haar leven en een optimale kans op een goede toekomst. De eerste 1000 levensdagen zijn daarvoor heel belangrijk. De gezondheid voor, tijdens en na de geboorte is een belangrijke voorspeller van zowel fysieke als mentale problemen op latere leeftijd. Op het symposium Kansrijke Start krijgt u daarover informatie.

Aanmelden
Het online symposium is op maandag 31 januari 2022 van 17:00 tot 19:15 uur.

Meld je aan via:Kansrijke start Oss | Samenwerkwijze Regio Oss | 1Sociaaldomein.nl.
Het programma volgt nog.

Actieprogramma Kansrijke Start
In Nederland heeft ongeveer 16% van de kinderen problemen in de eerste 1000 dagen van hun leven. Daardoor hebben zij later vaker fysieke en psychische problemen, suikerziekte, hart- en vaatziekten en overgewicht. Ook komen ze vaker in aanraking met jeugdhulp.

De eerste 1000 dagen van een kind zijn de periode voor, tijdens en na de zwangerschap. Met het actieprogramma Kansrijke Start helpen we (aanstaande) ouders met vragen of problemen. Hun kinderen kunnen dan zo gezond mogelijk hun leven starten. We willen:

- Voor de zwangerschap: ouders ondersteunen die hulp nodig hebben bij hun kinderwens.
- Tijdens de zwangerschap: sneller hulp bieden aan kwetsbare gezinnen.
- Na de geboorte: eerder de juiste hulp geven bij de opvoeding.

Lokale coalitie Kansrijke Start
Als professionals van verschillende organisaties samen optrekken, versterken zij elkaar. In gemeente Oss is daarom een lokale coalitie Kansrijke Start gevormd. Hierin zitten verloskundigen, kraamzorg, GGD, kinderartsen en gynaecologen, professionals uit de wijkteams, welzijn, schuldhulpverlening en de gemeente.

De lokale coalitie Kansrijke Start organiseert dit symposium. We willen alle professionals, die betrokken zijn bij de zorg rondom (aanstaande) kwetsbare gezinnen, informeren over:

- het landelijke actieprogramma Kansrijke Start.
- hoe we elkaar in Oss kunnen bereiken.
- wat er al beschikbaar is aan ondersteuning.
Ook is er tijd om kennis te maken met elkaar en ideeën uit te wisselen over hoe we in gemeente Oss optimaal kunnen bijdragen aan een kansrijke start voor ieder kind.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15326