Datum plaatsing: 09 januari 2022

Vuurwapen gevonden na zoektocht in het water


Vuurwapen gevonden na zoektocht in het water


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Bij een zoektocht in het water van de Dommel in de binnenstad van ís-Hertogenbosch is een vuurwapen gevonden. Dat gebeurde ter hoogte van de Wilhelminabrug.

De politie zocht vrijdagavond 7 januari ook al in het water. Toen werd niets aangetroffen. Zaterdagmiddag ging het zoeken door en werd dus een vuurwapen gevonden.

Aanleiding
De aanleiding voor de zoekactie was een incident rond 19.30 uur op vrijdagavond. Daar werd een man in eerste instantie gecontroleerd omdat hij zijn auto op het fietspad had staan. Plotseling ging de man er echter rennend vandoor en ontstond een achtervolging. Ter hoogte van de Wilhelminabrug zagen de collegaís dat de man een voorwerp over de reling in het water gooide. De man kon vervolgens op de Buitenhaven worden aangehouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. Ook een andere man die bij de vluchtende verdachte was, is korte tijd aangehouden geweest. Hij is vervolgens heengezonden en geen verdachte meer.

Zoeken
Omdat we uiteraard zeer benieuwd waren wat de man precies in het water gooide werd vrijdag en zaterdag door duikers in het water van de Dommel gezocht. Uiteindelijk werd dus het vuurwapen gevonden. Dat is in beslag genomen voor verder onderzoek.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.25136