Datum plaatsing: 12 januari 2022 - Laatst gewijzigd: 12-01-2022 12:09:42

Nieuwe woonwijk in Oss-West


Nieuwe woonwijk in Oss-West


Oss (Oss): De gemeente Oss wil de komende 20 jaar een heel nieuwe wijk gaan bouwen aan de westzijde van Oss. De bedoeling is dat er zo’n 3000 woningen komen te staan.

Nu de structuurvisie opgesteld is, is de eerste stap naar deze woonwijk gezet. De gemeente wil graag verschillende typen woningen door elkaar gaan bouwen, om het verschil tussen buurtgenoten nauwelijks op te laten vallen. Omdat het gebied veelal uit zand en klei en veel hoogteverschil bestaat, worden de woningen op verschillende eilanden gebouwd, met kanalen ertussen.

Ieder eilandje zal een eigen buurt gaan vormen met zijn eigen kleine voorzieningen. Aan de rand van de wijk ga je de grote voorzieningen vinden, zoals een school en supermarkt.
Ook zal er er flink wat veranderd worden aan de infrastructuur, en zal er een nieuwe ontsluitingsweg ten westen van de huidige Heihoeksingel komen.

Om inwoners bij het plan te betrekken, organiseert de gemeente verschillende themabijeenkomsten. Ook kunnen ze hun ideeën sturen naar osswest@oss.nl

Donderdag vergadert de commissie over het voorstel, waarna de gemeenteraad in februari een besluit neemt over dit plan. Mocht de gemeenteraad instemmen dan kan in 2023 gebouwd gaan worden.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16025