Datum plaatsing: 17 januari 2022

Fotoboek heemkundekring groot succes


Fotoboek heemkundekring groot succes


Heesch (Bernheze): Heemkundekring ‘De Elf Rotten’ heeft in het najaar van 2021 een nieuw fotoboek uitgebracht. Het fotoboek behandelt de venters en bezorgers die in Heesch in de twintigste eeuw langs de deur kwamen. De titel van het boek luidt: ‘Wè mag’t zen?’. De eerste druk van het boek was een groot succes en is volledig uitverkocht. Vanwege de enorme belangstelling is besloten een tweede druk te realiseren.

In Heesch waren in de eerste helft van de twintigste eeuw veel mensen onderweg om brood, groenten, zuivel en andere levensmiddelen en huishoudelijke artikelen aan de man te brengen. Zij brachten hun waren aan huis. Je had rondtrekkende kooplieden of marskramers die bijvoorbeeld stoffen, knopen of bijouterieën aanboden in een korf, kist of mand, maar ook de scharensliep ging rond en een pannenlapper. Veel mensen kennen natuurlijk ook bezorgers als de groenteboer, de melkboer, de olieboer en de broodbezorger. Het waren in Heesch vertrouwde gezichten die aan de deur kwamen zoals ‘Jaske Mik’ en ‘Pietje Ollie’. Het boek telt 96 pagina’s. De tweede druk wordt uitgebracht in een oplage van 100 exemplaren.

Bestellen
Het boek is met grote belangstelling besteld. De prijs voor de tweede druk is € 21,50 per exemplaar.
Op zaterdag 29 januari 2022 kan het boek tegen gepaste contante betaling worden opgehaald. Mocht u nog geen exemplaar hebben besteld dan kan dat kan op verschillende manieren. Via het invullen van een formulier op de website van de heemkundekring, via een mailtje aan het secretariaat van de heemkundekring secretariaat@de-elf-rotten.nl of door een briefje in te leveren bij de heemkundekring, Schoonstraat 35, 5384 AL in Heesch.
Vermeld in ieder geval: naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres en aantal te bestellen boeken.

Ophalen
Op zaterdag 29 januari 20222 kunnen de bestelde boeken van de tweede druk die besteld zijn tegen gepaste contante betaling opgehaald worden tijdens de open dag in de Heemschuur, van 11.00 tot 13.00 uur. Het adres is: Schoonstraat 35 in Heesch. Uiteraard wordt er die dag rekening gehouden met de COVID-19 maatregelen. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om het boek af te halen, wordt er nog een tweede ophaaldag georganiseerd.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28575