Datum plaatsing: 26 januari 2022 - Laatst gewijzigd: 20-01-2022 08:12:55

Het moet fijn blijven in Rosmalen


Het moet fijn blijven in Rosmalen


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Samen met zakelijk compagnon Patricia runt Remco Kitslaar sinds ruim vijf jaar hun eigen onderneming Tridoo. Zij doen dat met, op dit moment, nog vier collega’s vanuit een verzamelkantoorgebouw aan het Westeind. Zij leveren diensten aan vastgoedbeheerders en eigenaren van onroerend goed. En dat gaat goed blijkens de groei die er vanaf het begin in zit. Remco heeft het druk dus, maar maakt toch tijd vrij voor vrijwilligerswerk.

door Herman van Dinther

Remco (45): “Wij coördineren de afhandeling van storingen en onderhoud voor eigenaren van vastgoed dat zij vaak verspreid over het land bezitten. Kantoorgebouwen, winkelbedrijven, woningen en appartementen, het zijn voor ons vertrouwde objecten. We hebben speciale software geschreven en een systeem ontwikkeld om storingen en onderhoud efficiënt aan te pakken. We werken met een database waardoor we de informatie over het betreffende vastgoed exact in beeld hebben en adequaat kunnen optreden bij het minste of geringste euvel dat zich kan voordoen. Eigenaren willen geen gedoe met storingen, dat is niet hun business. Voordat ik met Patricia aan Tridoo begon was ik al heel wat jaren actief in deze branche en kon ik dus met heel veel praktijkervaring aan de slag. Vanaf het begin zit de groei erin. Waar we nu al met zes mensen dit werk doen gaan we dit jaar nog uitbreiden met twee nieuwe collega’s. Behalve dat ik in het vastgoedbeheer thuis ben maak ik me als consultant ook dienstbaar op het gebied van ICT wat overigens losstaat van Tridoo, het is voor mij een nevenactiviteit.”

Kwaliteit van wonen
Hoewel Remco het als zelfstandig ondernemer natuurlijk best druk heeft, vindt hij het ook belangrijk om vrijwilligerswerk te doen.
Remco: ”Ik was een jaar of elf toen wij vanuit Den Bosch in Rosmalen kwamen wonen. Ik vond het vanaf het begin een hartstikke fijn dorp om in te wonen en we gaan er dan ook nooit meer weg. Ik woon met mijn gezin in De Groote Wielen waar wij al vijftien jaar, vanaf het prille begin van de wijk dus, met heel veel plezier wonen. Door de vele waterpartijen staan er minder woningen per hectare en dat ervaar je als ruimtelijk maar je ziet het natuurlijk ook.
Dat mensen het fijn vinden om in Rosmalen te wonen vind ik heel belangrijk en ik wil daar ook een bijdrage aan leveren. De kwaliteit van een samenleving wordt voor een groot deel bepaald door de kwaliteit van het verenigingsleven. En dat valt of staat met de inzet van vrijwilligers. Toen mijn kinderen een paar jaar geleden lid werden van honk- en softbalvereniging Gryphons heb ik me aangemeld om me in te zetten voor de club en ben ik sindsdien bestuurlijk actief. We beschikken over een prachtige accommodatie in het totale sportcomplex dat er ligt. Er zijn intussen zes padelbanen gerealiseerd waardoor de voorziening steeds beter wordt benut. Het is trouwens ook gunstig voor ons clubhuis want daar kunnen de padelspelers natuurlijk ook terecht. Op die manier groeien ook de onderlinge contacten en ontstaan er nuttige netwerkjes.”

Dorpen en wijken
Behalve voor Gryphons is Remco ook actief bij de SJV. “Het geeft zoveel voldoening om je nuttig te maken voor de jeugd, als vrijwilliger bij SJV doe ik dat werk met plezier en heb ik het gevoel op die manier een bijdrage te leveren aan een fijne samenleving. In Rosmalen gebeuren en heel veel mooie dingen dankzij de inzet van vrijwilligers. Wat dat betreft maak ik me weleens zorgen over de toekomst omdat ik merk dat de aanwas met jongere vrijwilligers stokt. Daar moeten we echt aandacht aan besteden want voor je het weet gaan activiteiten wegvallen bij gebrek aan vrijwilligers.”
Aan Remco zal het niet liggen, want vanwege zijn betrokkenheid bij Rosmalen heeft hij zich ook aangesloten bij Rosmalens Belang.
“Ik wil graag meepraten en meedenken over belangrijke onderwerpen die in Rosmalen spelen zoals bijvoorbeeld veiligheid, bereikbaarheid en woongenot. Ik vind het ook belangrijk om te waken over de identiteit van dorpen en wijken. Rosmalens Belang heeft wat dat betreft interessante onderwerpen op de agenda staan. Ik wil me voorlopig vooral oriënteren op onderwerpen die er politiek aan de orde zijn. Ik woon intussen de fractievergaderingen bij om te luisteren en te leren. Om te onderstrepen dat ik er serieus mee bezig wil zijn heb ik me ook beschikbaar gesteld voor de kandidatenlijst bij de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart. Wie weet kan ik me op termijn nuttig maken bijvoorbeeld als commissielid maar gezien mijn werk en mijn inzet als vrijwilliger moet ik me nu nog wat beperken.
Maar ik hoop dat ik door mijn inzet en betrokkenheid er veel mensen van kan overtuigen dat Rosmalens Belang hun stem waard is want het is een partij die al veel heeft bereikt en gewoon heel goed bezig is.”

Foto: Remco vindt het belangrijk om naast zijn drukke werk ook tijd vrij te maken voor de Rosmalense samenleving
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14204