Datum plaatsing: 21 januari 2022

Farent helpt ouderen in armoede met ik-denk-aan-jou steunpakketjes van Armoedefonds


Farent helpt ouderen in armoede met ik-denk-aan-jou steunpakketjes van Armoedefonds


Regio (Regionaal): Farent start vanaf eind januari met uitdelen van Ik-Denk-Aan-Jou steunpakketjes aan ouderen in armoede. In de pakketjes zit onder andere een boodschappenbon,een puzzelboekje en gefrankeerde ansichtkaarten. In Nederland leven naar schatting ruim 400.000 ouderen rond het sociaal minimum. Met de steunpakketjes, die verkregen worden via het Armoedefonds, steken hulporganisaties de ouderen deze winter een hart onder de riem.

“Ook al zijn het brievenbuspakketjes, we proberen toch zoveel mogelijk de pakketjes persoonlijk te overhandigen. Het is voor ons ook een mooie gelegenheid om weer even te informeren hoe het met mensen gaat. De ouderen stellen persoonlijk contact ook zeer op prijs”, aldus Wilma van der Aalst van Farent.

“De impact van armoede op ouderen is extra groot, omdat zij nauwelijks zicht hebben op financiële verbetering en een sociale kring van familie en vrienden vaak ontbreekt”, aldus Irene Verspeek van het Armoedefonds.

Het Armoedefonds ziet dat de groep ouderen die financieel in de knel komt, steeds groter wordt. De stijgende prijzen voor energie en levensmiddelen spelen hierbij een rol. In totaal gaat het Armoedefonds met behulp van 160 lokale hulporganisaties in Nederland deze winter 7.500 steunpakketten uitdelen.

Meer informatie over deze actie en de mogelijkheden om een bijdrage te leveren, vind je op www.armoedefonds.nl.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29125