Datum plaatsing: 20 januari 2022 - Laatst gewijzigd: 21-01-2022 12:03:09

Technisch mankement bij scopen urologie Bernhoven


Technisch mankement bij scopen urologie Bernhoven


Uden (Regionaal): Er is een technisch mankement geconstateerd bij de droogkast van de scopen die de vakgroep urologie gebruikt voor onderzoek aan de blaas. Doordat de droging van de scopen in de droogkast niet functioneerde is zijn daar een bacterie (pseudomonas aeruginosa) gaan groeien in de scopen waardoor er patiŽnten besmet zijn geraakt met deze bacterie.

Terugkijkend is in de periode van 1 november 2021 tot en met 14 januari 2022 er sprake geweest van dit technische mankement. Door oplettendheid van de urologen bij het zien van oplopende aantallen blaasontsteking bij behandelde patiŽnten is overgaan tot nader onderzoek. Daaruit is voortgekomen dat het technische mankement is ontdekt in de droogkast van de scopen. Bernhoven werkt volgens de geldende richtlijnen en bij nader onderzoek is gebleken dat we conform deze richtlijnen hebben gehandeld. Dat dit technische mankement is ontstaan is een ongelukkig toeval.

Hoeveel patiŽnten zijn besmet?
Er hebben zich twaalf patienten gepresenteerd met blaasontstekingsklachten. Hiervan zijn twee patiŽnten opgenomen. Alle patiŽnten zijn behandeld met gerichte antibiotica en herstellen goed. Tevens zijn alle patienten die zijn behandeld in deze periode telefonisch geÔnformeerd door de behandelend arts. Dit technisch mankement en de besmettingen hebben we gemeld bij de inspectie voor gezondheidzorg en jeugd als een calamiteit. Bernhoven betreurt het zeer dat dit technische mankement heeft plaatsgevonden.

[b]Wat is pseudomonas?[/b
]Pseudomonas is een bacterie die een ontsteking kan veroorzaken, waaronder ook bijvoorbeeld een blaasontsteking. De bacterie waar het nu over gaat is de Pseudomonas aeruginosa. Deze infectie is goed behandelbaar met gerichte antibiotica.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28633