Datum plaatsing: 05 februari 2022

Een echt loket


Een echt loket


Regio (Bernheze): Arianne van de Gein - Kandidaat #3 VVD-Bernheze

Laat ik me eerst (nogmaals) voorstellen. Het is alweer even geleden. Mijn naam is Arianne van de Gein. Ik ben er trots op om als nummer 3 op de lijst van VVD-Bernheze te staan. Ik kijk er naar uit om me weer volledig in te zetten op het gebied van maatschappelijke zaken binnen onze gemeente.

Ik ben 3 jaar actief geweest bij de commissie maatschappelijke zaken. Hier heb ik veel onderwerpen voorbij zien komen. Vaak gaan zaken best goed, maar het kan altijd beter. Bijvoorbeeld wat betreft keuzevrijheid op het gebied van onze WMO. Want u wilt toch zeker zelf kunnen kiezen van wie uw kind jeugdhulp krijgt? Of bij wie u uw rolstoel, scootmobiel of huishoudelijke hulp afneemt?

Ook de “1 loket-functie” wil maar niet goed van de grond komen. U kunt alleen telefonisch terecht en moet uw hele verhaal eerst bij een medewerker van het klantcontactcentrum doen voor u bij de juiste afdeling komt. En u heeft dan al vaak lang in de wacht gestaan.

Vervolgens zijn ook de doorlooptijden voor een aanvraag op WMO gebied vaak (veel) te lang. Wij streven naar een fysiek loket, niet alleen in Heesch, maar ook een dagdeel in meerdere kernen binnen onze gemeente. Zo is genoeg beltegoed hebben geen vereiste meer om uw hulpvraag te regelen. Deze loketten moeten zodanig ingericht zijn dat zij ook tijdens eventueel dan nog geldende coronamaatregelen te bezoeken zijn en dus open kunnen blijven.

Reageren of meedoen? Graag via info@vvdbernheze.nl.

Bernheze blijft goed, wordt beterUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16069