Datum plaatsing: 24 februari 2022

Hèndig om te weten in Oeteldonk


Hèndig om te weten in Oeteldonk


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Van vrijdag 25 februari tot en met dinsdag 1 maart kleurt de stad rood, wit, geel en vieren we carnaval in Oeteldonk! Vier je carnaval in Oeteldonk, dan is dit hèndig om te weten:

Minder binnenruimte
Carnaval wordt gevierd in de horeca, op de terrassen, en ook in de openbare ruimte. Net zoals andere jaren. Carnaval buiten is vrij toegankelijk. Horeca zorgt tot middernacht voor muziek buiten, buitenbarren en bierluiken. De ruimte voor carnavalsvierders blijft wel minder dan voorgaande jaren doordat er geen tenten en uitbouwen zijn. De oproep is daarom om carnaval in je eigen gemeente te vieren.

Sluitingstijden carnaval
De horeca sluit binnen om 01.00 uur. Om 00.00 uur sluiten de buitenbarren en stopt daar ook de muziek.

Toiletbezoek
Hoge nood? Voor 50 eurocent kun je gebruik maken van de toiletten. Een toilet is nooit ver weg:
- Stationsplein (ook voor mindervalide)
- Visstraat
- Korenbrugstraat
- Minderbroedersstraat
- Marktstraat (ook voor mindervalide)
- Achter het Stadhuis
- Kerkstraat (ook voor mindervalide)
- Parade (ook voor mindervalide)
Voorkom een wildplasboete van 159 euro.

Glasvrij carnaval
Net als andere jaren vieren we in Oeteldonk glasvrij carnaval. Het verkopen en gebruiken van glas is tijdens carnaval in de gehele binnenstad verboden. Hiermee verkleinen we de kans op ongelukken en gevaarlijke incidenten.

Parkeren
Bezoekt u Oeteldonk met de auto? Maak dan gebruik van de transferia in de stad. Dit is niet alleen voordelig, zo vermijdt u ook de drukke binnenstad met de auto. Of parkeer in een van de zeven parkeergarages zeven parkeergarages van onze stad. Let op! Parkeergarage St. Josephstraat is tijdens carnaval niet beschikbaar voor auto’s.

EHBO
EHBO nodig? Op de Pensmarkt en de Parade worden EHBO-posten ingericht. Op de Parade is er ook een jongerenkeet met speciale aandacht voor jongeren die overmatig alcohol- en of drugs gebruikt hebben.

Pas op met alcohol en drink met mate, zeker nu het zo lang geleden is dat er op deze manier gefeest kon worden.

Fietsenstallingen
Komt u op de fiets naar de binnenstad? Zet uw fiets dan in een van de vijf gratis fietsenstallingen. Tijdens carnaval is Parkeergarage St. Josephstraat een EXTRA fietsenstalling. Hier staat uw fiets niet alleen droog en bewaakt, maar zo houden we ook de straten vrij voor carnavalsvierders.

Openbaar vervoer
Kom je met het openbaar vervoer? Plan je reis in de reisplanner van OV9292.

STS gesloten
Het selectief toegang systeem zijn de piramides die de binnenstad afsluiten voor verkeer. Tijdens carnaval zijn er veel mensen op straat. Om het gebied veilig en ruim genoeg te houden, sluiten we de binnenstad tijdens carnaval af van zaterdag tot en met dinsdag tussen 11.00 – 00.00 uur.

Kijk voor meer informatie over het programma van de Oeteldonksche Club op de website van Oeteldonksche Club .

Veel plezier!Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16054