Datum plaatsing: 27 februari 2022

Prins Paul II en Adjudant Stef onthuld als heersers van het Knollenrijk


Prins Paul II en Adjudant Stef onthuld als heersers van het Knollenrijk


Berghem (Oss): Zaterdagavond 26 februari 2022 werden Prins Paul d’n Twidde, zijn adjudant Stef en hun Knolleginneke Maud onthuld in residentie De Merx. De onthulling stond in het teken van het thema ‘Muziek’ en kon na diverse keren uitstellen nu eindelijk plaatsvinden.

Paul van der Heijden (32) woont samen met Kim van Dinther. Ze hebben een dochter Sanne en een tweeling Teun en Bram. In het dagelijks leven werkt Paul als specialist inkoop voor de brandweer bij Veiligheidsregio Brabant-Noord. Carnaval is hem met de paplepel ingegoten. Zijn vader was in 2010 adjudant, is jarenlang raads- en bestuurslid geweest en is nog steeds actief binnen de commissie jeugd van Stichting Carnaval Berghem. Paul zelf heeft als kind deelgenomen aan vele jeugdoptochten en stond 20 jaar geleden mede aan de wieg van carnavalsvereniging ‘Nie Mauwe Mar Bouwe’, waarmee hij jaarlijks deelneemt aan Dé Verlichte Optocht.
Paul is lid van de commissie Verlichte Optocht. Hij deed met ‘Rolstoelreservewiel’ aan diverse pronkzittingen mee en twee jaar terug was hij lid van de commissie die het 55-jarig bestaan van Stichting Carnaval Berghem organiseerde. Buiten het carnaval is Paul actief als hardloper bij Stichting Berghem Tegen Kanker (SBTK) en hij is jarenlang lid geweest van de lokale slagwerkgroep. Kortom, hij is een prins waar muziek in zit!

Adjudant Stef van der Burgt (33) is getrouwd met Stella van der Burgt-Klessens. Hij was werkzaam in de bouwsector en maakte onlangs een carrièreswitch naar het onderwijs. Stef heeft carnaval ook van huis uit meegekregen. Zijn vader was in 1991 prins en is jarenlang raads- en bestuurslid geweest, waarvan 10 jaar als president. Stef zelf is lid geweest van de jeugdraad en was in 1998 jeugdadjudant. Ook hij heeft vele jeugd- en verlichte optochten meegelopen, is lid en mede-oprichter van ‘Nie Mauwe Mar Bouwe’ en hardloper bij SBTK. Stef was ook lid van de commissie Pisknol en heeft de ‘langerdan-elf-knol’ ontvangen. Hij is tevens actief lid en oud-voorzitter van KPJ Berghem.

Maud van de Wetering (19) viert uiteraard ook graag carnaval en ook zij krijgt hierin thuis het goede voorbeeld. Haar vader was in 2016 boerenbruidegom en haar moeder is al ruim 30 jaar lid van onze jeugdcommissie. Maud zelf was 10 jaar geleden lid van dansgarde ‘De Sticarda’s’ en voetbalt momenteel bij ‘Vrouwen 1’ van Berghem Sport. Prins, Adjudant en Knolleginneke nemen tijdens carnaval het voortouw onder het motto: Samen is ’t un fluitje van un cent!

Foto Rachelle FotografieUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

carnaval nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15322