Datum plaatsing: 04 maart 2022

OldStars walking basketball start in Den Bosch


OldStars walking basketball start in Den Bosch


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Op donderdag 10 maart kunnen ouderen uit Den Bosch en omstreken gratis kennismaken met OldStars walking basketball bij Heroes Den Bosch. De kick-off staat onder leiding van Cor van Esch en is voor oud-basketballers die blessuregevoelig zijn of minder hard lopen maar ook voor geÔnteresseerden met weinig of geen basketbalervaring. OldStars walking basketball is een initiatief van het Ouderenfonds. Er wordt niet hardgelopen, wel wordt er gepasst, gedribbeld en geschoten met de originele basketbal. Aanmelden voor de kick-off op 10 maart kan via 06 26 63 57 48 of via mail info@heroesdenbosch.com.

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich met OldStars walking basketball in voor de verbetering van de vitaliteit van ouderen en het aanmoedigen van belangrijke sociale verbinding. Er wordt naast het basketbal ook diverse beweegvormen aangeboden en er is ruimte voor het sociale aspect met een kopje koffie en gezellig gesprek. Basketbal is een teamsport en dat maakt ook deze variant zo leuk: het sociale contact is namelijk net zo belangrijk als het bewegen. In de visie van OldStars is basketball niet het doel, maar een middel om actief en sociaal bezig te zijn. Heroes Den Bosch start op 10 maart met de eerste groep basketballers.

OldStars is er voor alle ouderen die zelf willen en kunnen bewegen in sport, bij de sportvereniging en in de maatschappij. Hierbij wordt sport ingezet als middel om ouderen op een laagdrempelige manier te laten bewegen, samen te laten komen, mee te laten doen en betekenisvol te laten zijn binnen de vereniging of de wijk. Bij OldStars kunnen alle ouderen laagdrempelig bewegen, meedoen, ontmoeten en eigen regie behouden door actief te zijn als begeleider, trainer, spelbegeleider en/of vrijwilliger. Het Nationaal Ouderenfonds neemt hiermee, samen met onder anderen partners Menzis, VWS, RCOAK, Zabawas en Stichting Sluyterman van Loo, de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving.

Na OldStars walking football lanceerde het Ouderenfonds al succesvol 14 nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers zoals onder andere OldStars walking hockey, OldStars tafeltennis, OldStars walking basketball, OldStars tennis, OldStars walking handball en OldStars walking rugby.


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15052