Datum plaatsing: 21 maart 2022

Redding Brigade Rosmalen in actie tijdens het Lifesaving weekend Dordrecht


Redding Brigade Rosmalen in actie tijdens het Lifesaving weekend Dordrecht


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Na een lange tijd van geen wedstrijden stond het weekend van 19 en 20 maart voor de wedstrijdploeg van Redding Brigade Rosmalen in het teken van de individuele lifesaving wedstrijd in Dordrecht. Lifesaving is de wedstrijdtak van het zwemmend redden. Combineer je reddingstechnieken met je snelheid om zo snel mogelijk op de juiste wijze naar de finish te zwemmen.

Zaterdag om 6.30 uur stonden de jongste zwemmers paraat om af te reizen naar Dordrecht. De zwemmers t/m 14 jaar waren in de ochtend aan de beurt om het wedstrijdweekend te starten. Met een ploeg van 12 zwemmers verschenen we aan de start. De EDC zwommen 5 onderdelen en waren de hele ochtend lekker bezig.
Voor enkele was het hun eerste wedstrijd en dat meteen in een 50m bad.

Bram Hirink zwom op de 50m ringduiken zo hard dat hij een 3e plek veroverde. Op dit onderdeel moet de zwemmer met zwemvliezen zo snel mogelijk zwemmen naar de duikeling die op 25m op de bodem ligt. Hier duikt de zwemmer de ring op en vervoert deze zo snel mogelijk naar de finish op 50m.

In de middag kwamen de BAMmers (zwemmers van 15 jaar en ouder) aan bod. Zij waren met een ploeg van 7 zwemmers. Zowel individueel als teamonderdelen werden gezwommen. Rond 19.00 uur ging de laatste serie van start van deze eerste lange wedstrijddag.

Zondag om 7.30 uur reisden we met 2 categorie B zwemmers af richting Dordrecht. De wedstrijddag begon met het zware onderdeel; de 200m superlifesaver. Hierbij zwem je 75m, waarna je een pop van de bodem opduikt. Deze pop neem je mee naar de 100m waar je deze laat zakken nadat je de kant hebt aangetikt. Nu is het zaak dat je zo snel mogelijk je klaar gelegde zwemvliezen aantrekt en de rescue tube omhangt. Met je vliezen aan en de rescue tube om zwem je naar de 150m, hier zit een maatje op de kant die hier een pop vasthoudt. Na het aantikken van de kant moet je de pop zo snel mogelijk in de rescue tube klikken en dan 50m naar de finish zwemmen.
Na dit zware onderdeel werden er nog 2 onderdelen gezwommen. Rond 16.00 uur werd de laatste serie gestart waarmee er een einde kwam aan een druk zwemweekend.

Iedereen heeft superhard gezwommen, er zijn nieuwe persoonlijk records neergezet en verbroken, maar ook zijn er meerdere clubrecords gesneuveld.

Allen gefeliciteerd met de behaalde prestaties.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14090