Datum plaatsing: 22 maart 2022

Verdachte dodelijk steekpartij vrijgelaten. OM denkt aan noodweer.


Verdachte dodelijk steekpartij vrijgelaten. OM denkt aan noodweer.


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Het 17-jarige meisje dat verdachte is in de zaak van de dodelijke steekpartij in Rosmalen afgelopen weekend is dinsdagmiddag vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie (OM) gaat er na onderzoek vanuit dat de verdachte zich bij het incident op zaterdagavond probeerde te verdedigen en het slachtoffer niet wilde doden. De 22-jarige Jordy Gruijters overleed na de steekpartij aan zijn verwondingen.

Na het zien van videobeelden en het horen van getuigen, denkt het OM dat de 17-jarige verdachte zich verdedigde uit noodweer. ,,Op basis van het onderzoek, alle verklaringen en analyse van alle videobeelden kunnen wij in elk geval stellen dat er sprake was van een zeer agressieve sfeer. Een sfeer waarin zowel verdachten, getuigen als het overleden slachtoffer een aandeel haddenĒ, verklaart het OM in een persbericht.

Een 16-jarige verdachte werd zondag al vrijgelaten. Zij zou volgens getuigen door het slachtoffer van haar stoel gegooid zijn, wat de opmaat naar de steekpartij was.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.25160