Datum plaatsing: 03 april 2022

De kaartverkoop voor Boterbazen is officieel gestart!


De kaartverkoop voor Boterbazen is officieel gestart!


Oss (Oss): Op woensdagavond 30 maart vond het persmoment voor de nieuwe productie van Stichting Oss Cultureel plaats in Groene Engel. De avond werd druk bezocht en gaf het publiek alvast een inkijkje in de 3D audio theaterwandeling Boterbazen, die twee weekenden in juli te beleven zal zijn. Het publiek wordt met koptelefoon op meegenomen langs verschillende historische plekken en gebouwen in Oss en op de route zal er theater, dans en muziek te beleven zijn. Dit unieke evenement wil je niet missen! Kaartjes zijn nu te koop via www.osscultureel.nl

Al maanden wordt er hard gewerkt om deze nieuwe productie vorm te geven. Door de combinatie van 3D audio, muziek, theater en dans wil Stichting Oss Cultureel je als toeschouwer iets nieuws laten ervaren, iets wat je nog niet eerder hebt beleefd. Je begint je wandeling bij Groene Engel en loopt met 50 mede toeschouwers een route dwars door Oss heen, de Osse binnenstad zal dienen als decor en stralend middelpunt van de wandeling. Je komt op plekken waar je nog niet eerder was of al honderden keren voorbij liep en wordt uitgenodigd deze plekken met andere ogen te bekijken.

Je wordt meegenomen door een speciaal hiervoor geschreven verhaal, geďnspireerd door de rijke Osse historie. Een historie met veel industrie, hard werken en niet zeuren. In de wandeling zal je het verhaal niet alleen horen, maar wordt het tot leven gebracht door spel, dans en muziek. De hele productie wordt uitgevoerd door zo’n 40 lokale vrijetijds spelers, gecombineerd met professionals, dansers en musici, onder leiding van professionele theatermakers en kunstenaars.

Boterbazen loopt van 7-9 juli & 14-17 juli
De wandeling zal meerdere keren per dag starten vanaf Groene Engel, kijk op www.osscultureel.nl voor alle tijden.

Kaartjes kosten €17,- voor volwassenen.
In de leeftijd t/m 25 zijn deze €12,50

Het verhaal
Oss, 1947. De tweede wereldoorlog was voorbij, de wereld lag in puin en overal was schaarste en armoede. Er moest hard gewerkt worden. Fabrieken draaiden overuren en de meeste Ossenaren werkten dan ook in een van die fabrieken. Dat werk was vaak lang en steeds hetzelfde, maar men werkte hard door en klaagde niet. Je mocht allang blij zijn werk te hebben en geld te verdienen.
Een groepje visionairen begon een stilzwijgend verzet, dit keer niet tegen de Duitsers, maar tegen de alledaagsheid, de soberheid en het kleurloze. Zij voelden dat er meer verwondering en schoonheid nodig was om het leven iets dragelijker te maken. In het diepste geheim richtten zij de firma voor verwondering op. Een firma die zou opereren in de luwte, waarvan niemand het bestaan zou weten. Door geheimzinnige interventies in de stad hoopten ze verwondering en positiviteit teweeg te brengen bij de door armoede en oorlog verscheurde inwoners van Oss.
Anno 2022 is het merendeel van de fabrieken uit Oss verdwenen, maar verzetten zij zich nog steeds tegen de soberheid en proberen ze mensen even uit hun alledaagsheid te halen. In deze wandeling laten zij hun ware gezicht zien, en wordt je meegenomen in het verhaal van de firma voor verwondering. Na jarenlange geheimhouding wordt het nu tijd om hun missie openbaar te maken.

Wil jij je laten verwonderen door deze bijzondere productie van Stichting Oss cultureel, koop dan nu je kaartjes op osscultureel.nl/boterbazen

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16478