Datum plaatsing: 04 april 2022

Concert Pur Sang


Concert Pur Sang


Berlicum (Sint-Michielsgestel): Op zaterdag 8 april zal Vocaal Ensemble Pur Sang om 20.00 uur onder de titel ‘La Dolce Vita’ een concert verzorgen in de Samen Op Weg Kerk aan het Raadhuisplein in Berlicum. Het ensemble brengt dan vocale a capella muziek uit de tijd van de renaissance (1400 -1600) ten gehore.

Het woord renaissance is ook letterlijk van toepassing op het ensemble zelf, dat blij is dat het zich na een lange periode met weinig repetitiemogelijkheden en geheel zonder concerten eindelijk weer mag laten horen voor zijn publiek. De muziek die onder leiding van dirigent Bas Ramselaar gezongen gaat worden zal bestaan uit Engelse songs, Italiaanse madrigalen, Nederlandse liederen en Franse chansons. Typerend voor het te zingen programma is de door Adriaan Willaert gecomponeerde titelsong “ O Dolce Vita Mia” (“O Mijn Zoete Leven”) waarin een liefde wordt bezongen die niet alleen zoet is maar ook bittere kanten blijkt te hebben.

De renaissance componisten waren meesters in het muzikaal uitdrukking geven aan geschreven teksten, zoals duidelijk zal worden uit de composities van onder anderen Morley, Palestrina en de Bossche componist Geerkhin de Hondt. Iedereen die het live bijwonen van concerten node heeft gemist is van harte welkom in Berlicum. Ga voor meer informatie naar www.koorpursang.nl. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal maar kunnen ook vooraf worden gereserveerd via reserveringen@koorpursang.nl.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13731