Datum plaatsing: 17 april 2022

Wandeltocht langs Struikelstenen


Wandeltocht langs Struikelstenen


Oss (Oss): Sinds 2014 organiseert de Werkgroep Struikelstenen Oss een wandeltocht langs een aantal van de Struikelstenen, voorafgaand aan de dodenherdenking.

Woensdag 4 mei vindt een wandeltocht plaats langs een deel van de Struikelstenen in Oss. De zuidelijke route gaat langs alle Struikelstenen ten zuiden van de spoorlijn in Oss. De wandeltocht is zo gepland dat deze eindigt bij het oorlogsmonument aan de Nieuwe Hescheweg. De wandeling zal op tijd beŽindigd zijn om deel te kunnen nemen aan de dodenherdenking. Dit jaar gaat de wandelroute langs 63 Struikelstenen op vijftien adressen.

Dit jaar volgen we de route 4 uit het boek ďStilstaan bij de Struikelstenen in OssĒ met uitzondering van twee adressen, die ten noorden van het spoor zijn gelegen.

De route:
Uiterlijk 17:30 uur vertrekt de wandeltocht vanaf Mgr. van den Boerpark 6. Vervolgens lopen we via de Molenstraat (143), de Floraliastraat (3, 23, 49, 56 en 65) door de Rozenstraat (29) naar de Ridderstraat (58, 38, 27, 29 en 41). Het laatste stuk van de wandeling is door de Kortfoortstraat (46) en de Hescheweg (22) naar het oorlogsmonument aan de Nieuwe Hescheweg (aankomst daar 18:45 uur).
Aansluitend begint de dodenherdenking bij het oorlogsmonument om 19:00 uur.

N.B. Vooral voor oudere deelnemers wordt een beperkt aantal stoelen gereserveerd bij het oorlogsmonument.

In 2020 en 2021 zijn deze wandelingen in verband met Corona niet doorgegaan. In plaats daarvan was er een digitale versie van de wandelrouten gemaakt. Ook dit jaar zal zoín digitale versie beschikbaar zijn. Zie daarvoor op: https://struikelstenenoss.blogspot.nl
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29623