Datum plaatsing: 09 april 2022

Grote cast met o.a. Maartje van de Wetering en Peter Heerschop speelt Festen in De Lievekamp


Grote cast met o.a. Maartje van de Wetering en Peter Heerschop speelt Festen in De Lievekamp


Oss (Oss): Op vrijdag 15 april is het wereldberoemde familiestuk Festen te zien in theater De Lievekamp. Het toneelstuk is gebaseerd op de gelijknamige film van Thomas Vinterberg uit 1998 en is voor deze nieuwe theaterversie bewerkt door Peter Heerschop. De voorstelling wordt gespeeld door onder anderen Maartje van de Wetering, Han Römer, Viggo Waas en tekstschrijver Peter Heerschop zelf. Kaarten zijn te koop via de website van het theater.

De film Festen uit 1998 trof de bioscoopbezoekers als een mokerslag en de impact bleek onverminderd toen De Ploeg de klassieker van de Deense regisseur Thomas Vinterberg in 2003 naar het theater bracht. Met deze nieuwe zwart-komische bewerking van Peter Heerschop zal dat niet anders zijn. Een geweldige cast acteert in een gezellig bedoelde familiereünie, die volledig uit de hand loopt na dramatische onthullingen van verloren zoon Christiaan. Wat een feest had moeten worden, mondt uit in een slagveld.

Festen kruipt onder je huid
Familieverhoudingen vormen de kern van Festen, vinden Maartje van de Wetering en Peter Heerschop. Maartje: ‘Er is in families van alles gaande, maar het is heel lastig om dat open te breken. In mijn eigen familie speelt het katholieke geloof daar een grote rol in: de schijn ophouden, zeker naar buiten toe.’ Peter knikt: ‘Herkenbaar. Ik heb een leuke jeugd gehad, maar het ging altijd over: wat vinden de anderen? Je ziet in Festen hoe een familie in elkaar steekt, ook als er een groot geheim is. Helene, de zus die Maartje speelt, heeft dat heel sterk: we moeten het gezin bij elkaar houden. Festen gaat over hoe sterk familiebanden zijn, hoe prachtig dat is, maar ook hoe diep de wonden kunnen zijn als er iets heftigs speelt.’ Maartje: ‘Van de film Festen herinner ik me dat ik enorm onder de indruk was. In eerste instantie heb je zitten lachen en uiteindelijk kruipt het verhaal onder je huid. Zo is het nu ook bij ons.’
De glorieuze cast van Festen bestaat naast Maartje van de Wetering en Peter Heerschop uit Han Römer, Viggo Waas, André Dongelmans, Bas Hoeflaak, Genio de Groot en Stephanie Louwrier.

Kaartverkoop
Toegangskaarten voor de voorstelling Festen op vrijdag 15 april 2022 - aanvang om 20.15 uur in de Grote Zaal van De Lievekamp - zijn vanaf € 16,- (excl. ticketfee) te koop via www.lievekamp.nl en aan de Theaterkassa. Telefonisch reserveren is mogelijk tijdens openingstijden via (0412) 64 89 22.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13369