Datum plaatsing: 18 april 2022 - Laatst gewijzigd: 19-04-2022 08:27:53

De Blockchain wat is het


De Blockchain wat is het


's-Hertogenbosch (Regionaal): De blockchain een van de beste uitvindingen sinds het start van het internet. Niet alleen is te een noodzaak voor privacy en veiligheid. Ook maak het veel dingen efficiŽnt en vlot zoals geld transfers. Maar er zijn veel meer functies rondom de blockchain. Lees hier onder meer terug.

Een database zonder middelpunt

De meeste transfers of als dingen worden overgemaakt worden gebeurt dit via een middelpunt of centrale organisatie. Bij de blockchain is dit net het omgekeerde de gebruikers van de blockchain nemen deze taak op zich en zo helpen we allemaal collectief om mee te helpen om elkaar de transfers mogelijk te maken. Kijk hieronder naar het voorbeeld:

Op deze manier is de blockchain super veilig en correct. Er is geen centrale die alles controleert en beheert.

De toekomst van de blockchain

De blockchain technologie is dus een technologie van de mensen.
Dat betekent dat iedereen een steentje bijdraagt ook betekent dat naar de toekomst toe dit als maar groter en groter zal worden als de gebruikers op de platformen toe nemen. Maar de blockchain zelf heeft verschillende functies:

De transfer van crypto munten

Het versturen kan dus perfect veilig gebeuren via de blockchain niet alleen is het veilig het is ook snel en efficiŽnt. Ook hebben we de blockchain nodig om het aan te kopen van Crypto vaultas en munten die dan een investering kunnen zijn voor veel winst. Op deze bitcoin pro kan je investeren in Crypto munten.

Veiligheid van documenten

Het versturen van documenten gebeurd tegenwoordig vaak via de post of email of dergelijke niet alleen kan dit traag en onhandig zijn er zijn veel meer mogelijkheden van inbraak of hacking. Stel je voor je stuurt een contract naar je klant deze wordt onderschept en de crimineel veranderd de gegevens en volgens ontvangt zo het geld van het contract bijvoorbeeld. Met blockchain kan dit niet gebeuren er is 0% kans dat gebeurd op het netwerk. Maar het platform waar je de blockchain gebruikt bijvoorbeeld een exchange bureau kan dan wel onderschept worden maar de blockchain netwerk zelf is 100% waterdicht.

Milieuvriendelijkheid

Dit is een groot nadeel aan de blockchain. Dus elk puntje (Node) op het network
is een gebruiker. Maar dus de gebruikers die dus bijdrage aan het netwerk gebruiken computers om zo een (Node) puntje in het netwerk te bevestigen en vaak heb je dan mensen die meerdere computers gebruiken en op die manier ook nog een bijdrage krijgen dit zijn Crypto Miners.

Zij ontvangen de transactiekosten die een persoon betaald om iets te versturen. En om dus die computers te laten lopen heb je enorm veel stroom nodig die vaak wordt opgewekt via fossiele brandstoffen.

Het aantal Bitcoin Transacties is nog relatief beperkt. Toch verbruiken alle Bitcoin-transacties en -handelingen samen al meer dan het totale stroomverbruik van een land als Zwitserland. Echter zien we toch veel mensen die investeren in zonne - en windenergie voor dit.

Waarom is de blockchain technologie de toekomst?

Blockchain is essentieel voor de veiligheid. Dit is waarom. Nieuwe blokken (met nieuwe informatie) worden altijd aan het einde van de keten toegevoegd. Elk nieuw toegevoegd deel heeft zijn eigen digitale handtekening of hash, die bestaat uit een serie cijfers en letters. Denk bijvoorbeeld aan een geheime wiskundige code. Als u iets in het blok wijzigt nadat het is toegevoegd, worden deze handtekeningen ook automatisch gewijzigd.

Hackers kunnen alleen hun slag slaan als ze alle informatie in alle delen van de blockchain op de juiste manier zouden wijzigen.

Met deze technologie is ook geen tussenpersoon meer nodig, wat geld bespaart en meer geld oplevert. Dankzij blockchain kunnen ondernemingen op een rechtstreekse manier veilige transacties valideren en uitvoeren. Voor transacties zijn niet langer advocaten, bankiers, bemiddelaars en andere tussenpersonen nodig. Bovendien worden transacties interactiever, omdat iedereen in de keten wijzigingen kan aanbrengen, die vervolgens door anderen worden bekeken en gevalideerd.

Bron: www.sap.com
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17931