Datum plaatsing: 18 april 2022

De Altcoins


De Altcoins


's-Hertogenbosch (Regionaal): Wat zijn dat “Altcoins”? Je hoort de term waarschijnlijk vaak van je “investeerder vrienden” We leggen je het hier allemaal uit en waarom deze interessante investeringen kunnen zijn voor mensen die zoeken voor een hoge risico/winst factor.

Altcoins zijn heel simpel gezegd: alle munten behalve Bitcoin. Bitcoin is de grootste en duurste van alle cryptomunten. De Engels naam “Altcoin” komt van Alternative coin. En waarom zijn “Altcoins” dan zou interessant?

Nou, ze zijn bekend voor hun explosieve groei,neem het voorbeeld “Dogecoin” vele mensen hebben 100 duizenden euro's gemaakt van de Altcoin.

De munt werd gemaakt als een grap met een foto van een doge hond op de munt. Al had je begin Januari 2021 1000 EURO geïnvesteerd had je een paar maanden later in mei 2021 een miezerige 121,052 EUR. Kort daarna is de munt gecrasht naar minder dan die 1000 Eur die je had. Een beter voorbeeld zie je hier: Kijk naar de grafiek op coincap

Waarom kan investeren in altcoins interessant zijn?

De explosieve groei kan enorm zijn, maar dat breng ook wel een groot risico mee recent was een oplichterij schandaal van een munt genaamd “Squid Game” van de netflix serie. Deze coin kwam kort na de serie uit en iedereen kocht deze munt en deze munt ontplofte velen mensen maakten enorm veel geld en dan crashte de munt helemaal naar minder dan 1 cent en de makers van de munt gingen lopen met meer dan 2.5 million euro. Kijk hieronder naar de grafiek.
Links was de prijs vlak na de lancering van de munt en rechts zie je een paar uren later.

Dus het investeren in Altcoins kan interessant zijn als je het graag wat riskant speelt en geld gebruikt die je kan missen. Wil je toch liever handelen in de bekende munten die al jaren bestaan? Dan raden we Immediate Edge site aan om in de bekende munten te handelen.

Hoe werkt z’n schandaal dan?

Dit is jammer genoeg simpel en voor de hand liggend. Dus de ontwikkelaars van de munt kunnen voor het lanceren van de Cryptomunt zoveel munten in hun portemonnee/portfolio stoppen dat ze wensen. Momenteel bestaan er meer dan 18,000 verschillende munten.

Dus als mensen dan massaal de munt ook kopen terwijl het grootste deel van alle munten bezit schiet de prijs omhoog en verkoopt die eigenaar dan alle munten die ze bezitten voor een flinke som geld, en ja dan komt de prijs ook naar beneden natuurlijk. Deze “scams” gebeuren jammer genoeg vaker op de blockchain maar jij bent uiteindelijk nog altijd in controle van welke munt jij aan koopt.

Is het dan zo makkelijk je eigen crypto munt te maken?

Ja jammer genoeg is het erg simpel en gemakkelijk om je eigen crypto munt te maken maar het is heel erg onwaarschijnlijk dat jou nieuwe crypto als grap “ontploft” soms duurt het jaren voor een crypto wordt opgenomen door de investeerders. Doge coin waar we het over hadden bestaat al sinds 2013, 4 jaar na bitcoin wat eigenlijk erg vroeg was.

Dus aangezien de blockchain niet gereguleerd is kan alles en iedereen cryptomunten maken dus ook als grap.

Conclusie:

Op het einde van de dag ben jij in controle over wat je aankoopt op de markt.
Ik raad je aan altijd, maar dus ook altijd research te doen rond een cryptomunt of project en als iets te mooi om waard te zijn dan is dat meestal zo. Investeer altijd met geld die je kan missen en dan hoef je geen zorgen te maken.

De kans dat de volgende munt dat je koopt een schandaal is, is klein.
Investeer met gezond verstand!
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16532