Datum plaatsing: 20 april 2022

Vogels en water rondom OssOss (Oss): Zondag 24 april organiseert IVN Oss een fiets- en wandeltocht onder begeleiding van natuurgidsen door de omgeving van Oss. Deze fietstocht begint om 10.00 uur en is circa 15 km lang. Tijdens de toch wordt aandacht besteed aan vogels en landschap. We vertrekken vanaf de parkeerplaats Burchtplein (bij de ‘Halve Bol’) in Oss. Vooraf aanmelden is niet nodig en het is in principe kosteloos. Een vrijwillige bijdrage aan het einde wordt op prijs gesteld.

Groene mantel
Rondom Oss vind je nog mooie natuurpareltjes. Misschien moeten we spreken van mooie cultuurhistorische pareltjes met veel waarde voor de natuur. Dat is een prima combinatie om daar eens te gaan kijken. De fietstocht gaat naar het Ossermeer en de Eendenkooi van Macharen. Onderweg wordt ook stilgestaan bij de polders van de Beersche Maas en de daarbij behorende ‘keerdijken’ (Meerdijk en Groenedijk). Allemaal plekken met een historisch verhaal. Maar tegenwoordig ook plekken met volop waarde voor vogels, planten en andere dieren. Plekken met een grote bijdrage aan de biodiversiteit. De natuurgidsen weten u er veel over te vertellen.
Het weer in april doet wat hij wil, maar als het even mee zit, belooft het een prachtige fietstocht te worden, met op een paar plekken een korte wandeling om het allemaal beter van nabij te bekijken.

Meer informatie over alle activiteiten van IVN Oss vind je op: www.ivn.nl/afdeling/ivn-oss
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29745