Datum plaatsing: 24 april 2022

Bevrijdingswandeling en digitale presentatie


Bevrijdingswandeling en digitale presentatie


Oss (Oss): Arno van Orsouw, stadsgids en vrijwilliger bij het Stadsarchief, heeft een speciale bevrijdingswandeling ontwikkeld. Hij heeft hiervoor uitgebreid onderzoek gedaan en laat tijdens de wandeling foto’s uit de beeldcollectie van het Stadsarchief zien, waaronder de indrukwekkende foto’s van de bevrijding door de Osse fotograaf Leo van den Bergh. De bevrijdingswandeling is een coproductie van het Stadsarchief en de stadsgidsen van het Maaslandgilde.

De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en voert door het centrum van Oss.

De themawandeling vindt drie keer plaats:
- Donderdag 5 mei om 12.30 uur
- Zaterdag 7 mei om 10.00 uur
- Zaterdag 7 mei om 14.00 uur

Startpunt is het carillon voor het raadhuis aan de Raadhuislaan 2 in Oss.
Ook is er op 5 mei om 15.30 uur in het raadhuis een digitale variant van deze themawandeling, onder andere voor mensen die slecht ter been zijn.

Deelnemen is gratis. Aanmelden is verplicht in verband met de beperkte groepsgrootte. Er kunnen maximaal 16 personen mee per wandeling. Aanmelden kan bij het Stadsarchief Oss, Raadhuislaan 10 (in de Bibliotheek) in Oss, bij voorkeur via de mail: informatie@stadsarchiefoss.nl. Tijdens de openingstijden van het Stadsarchief (dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur) kan het ook telefonisch of aan de balie.

De activiteiten van de Bibliotheek en het Stadsarchief zijn slechts enkele van de activiteiten die rondom 5 mei in de gemeente Oss georganiseerd worden
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30857