Datum plaatsing: 20 april 2022

Weer 40 nieuwe huurwoningen opgeleverd in Heesch


Weer 40 nieuwe huurwoningen opgeleverd in Heesch


Heesch (Bernheze): Nieuwbouwwijk De Erven in Heesch heeft er 40 sociale huurwoningen bij. 12 april jl. leverde BrabantWonen de laatste woningen uit deze bouwfase op. Daarmee staat de teller al op 61 nieuwe huurwoningen! En daar blijft het niet bij. Ook de komende jaren bouwt de woningcorporatie betaalbare huurwoningen in Heesch.

BrabantWonen en gemeente Bernheze spraken af om in totaal 100 sociale huurwoningen te bouwen in Heesch. Hiermee hopen de gemeente en de corporatie tegemoet te komen aan de grote vraag naar betaalbare huurwoningen in Heesch. Vorig jaar kwamen er al 21 nieuwe huurwoningen bij en met de 40 woningen die BrabantWonen nu oplevert, zijn we al dik over de helft.

Energiezuinig en betaalbaar
De huurwoningen staan aan Ploegmakers-erf, Verstegen-erf, Van den Akker-Erf en Van den Berg-erf. Het zijn Nul-op-de-Meter-woningen en dus zeer energiezuinig. Op het dak liggen zonnepanelen die schone energie opwekken voor eigen gebruik. Daarnaast zorgen energiezuinige installaties zoals een warmtepomp voor de verwarming van de woning en het warme water. Doordat de woning energiezuinig is, blijven de woonlasten voor de bewoners betaalbaar en dragen we bij aan een duurzame wereld.

Ruime en moderne woningen
De gevels verschillen, maar van binnen zijn de 40 eengezinswoningen identiek. Met drie slaapkamers en een zolder hebben ze een woonoppervlakte van zoín 100 m2 en een tuin van ongeveer 80 m2. De ruime eengezinswoningen zijn energiezuinig, betaalbaar en geschikt voor gezinnen, alleenstaanden en stellen van alle leeftijden.

Interesse?
BrabantWonen start dit jaar met de bouw van nog 27 woningen. Naar verwachting is de oplevering in 2023. Heeft u interesse in een sociale huurwoning in De Erven? Lees meer op www.brabantwonen.nl/de-erven. Reageren kan alleen als u ingeschreven staat als woningzoekende bij WoonService Regionaal. Schrijf u dus nu meteen in via www.woonserviceregionaal.nl.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27796