Datum plaatsing: 21 april 2022

Stadsbestuur eert schermer Bas Verwijlen met Sportpenning


Stadsbestuur eert schermer Bas Verwijlen met Sportpenning


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Op woensdag 20 april heeft locoburgemeester/wethouder Sport Huib van Olden de Sportpenning van de gemeente ’s-Hertogenbosch uitgereikt aan Bas Verwijlen. De uitreiking vond plaats in Maaspoort Sports & Events, in de pauze van de wedstrijd van Heroes Den Bosch.

Bas Verwijlen (38) –meervoudig olympiër en in 2012 nummer 1 van de wereld– heeft een punt gezet achter zijn indrukwekkende schermcarrière. Met 4 deelnames aan Olympische Spelen (met de kwartfinale als beste prestatie), 35 Nederlandse titels, 3 WK’s met eremetaal (1 x zilver, 2x brons), 1 EK-medaille (zilver) en 18 podiumplaatsen (5 x de hoogste trede) bij wereldbekerwedstrijden en Grand Prix, maakt ’s-Hertogenbosch een diepe buiging voor de carrière van deze Bossche topsporter. Dat wordt uitgedrukt in de toekenning van de Sportpenning van de gemeente ’s-Hertogenbosch.

De Sportpenning wordt uitgereikt aan personen die voor ’s-Hertogenbosch excellerende verdiensten hebben in de top- en/of breedtesport. De genoemde feitelijke inzet en verdiensten, alsmede de daaraan gekoppelde (nationale) uitstraling rechtvaardigen de toekenning van de Sportpenning van ’s-Hertogenbosch aan Bas Verwijlen.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14299