Datum plaatsing: 23 april 2022

Pontjesdagen: een weekend zigzaggen over en langs de Maas


Pontjesdagen: een weekend zigzaggen over en langs de Maas


Regio (Regionaal): Na het succes van vorig jaar worden dit jaar op zaterdag 30 april en zondag 1 mei voor de tweede keer de Pontjesdagen georganiseerd. Het initiatief van de gemeenten Altena, Heusden, Maasdriel, Oss, ’s-Hertogenbosch, West Maas en Waal, Wijchen, Zaltbommel en het Waterschap Aa en Maas kan bijna niet toepasselijker samenvallen dan met de opening van het vaarseizoen van de voet- en fietsveertjes.

Recreatieve voet- en fietspontjes
Op de fiets of te voet zigzaggend door het gebied van Woudrichem tot Wijchen, met de vele recreatieve voet- en fietspontjes, die een centrale plek innemen tijdens deze Pontjesdagen. Over een traject van zo’n 90 kilometer kun je zelf een route uitstippelen, door Gelderland en Brabant. Bezoek mooie pareltjes langs de Maas zoals vestingstadjes Woudrichem, Heusden, Batenburg, Ravenstein en Megen en ’s-Hertogenbosch en Oss. Daarnaast vind je er tal van authentieke Maasdorpjes en verschillende watersport- en natuurgebieden direct aan de Maas maar ook bos-, heide- en duingebieden iets verder van het water.

Overtocht met een speciaal tarief
Bezoekers die op deze dagen gebruik maken van de pontjes betalen slechts €0,50 per overtocht. De deelnemende ondernemers zorgen voor aantrekkelijke rustplekken en een aantal van hen spelen sympathiek in op dit evenement en bieden wat extra’s waarmee de beleving dat weekend in dit bijzondere gebied nog mooier wordt.
Blijf op de hoogte via pontjesdagen of volg facebook.com/Pontjesdagen
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29821