Datum plaatsing: 23 april 2022

Etalage-exposities Cityscapes & Letterheads


Etalage-exposities Cityscapes & Letterheads


Rosmalen ('s Hertogenbosch): In de Rosmalense Molenhoekpassage en in hartje centrum Den Bosch en zijn 2 leegstaande winkelpanden verfraaid met fotografie en typografische portretten.

Huub Smits is professioneel beeldmaker werkend onder de naam fototypo en vertelt:
"Vanaf mijn studie aan de Bossche Kunstacademie woon ik in Den Bosch. 30 jaar later moest 't er echt van komen: fotografie van ons prachtige stadje! Ook mijn huidige woonplaats Rosmalen komt in beeld. Naast prints op onder meer dibond en canvas geef ik in eigen beheer ansichtkaarten, posters en kalenders uit. Deze zijn verkrijgbaar bij veel winkels in Rosmalen en Den Bosch. Fijn dat ik nu vanuit deze etalages mensen op cadeau-ideeën breng én naar die winkels kan verwijzen."

Een ander deel van de etalages heeft betrekking op de tweede helft van ‘fototypo’. Smits: "Vlak na het Jeroen Boschjaar ben ik portretten van letters gaan maken: Letterheads. Eén voor één wrijf ik letters op papier. Zorgvuldig bewaarde wrijfletters uit de jaren '70/'80 uit de reclamestudio van mijn vader. De Letterheads zijn mijn eerbetoon aan hem, aan een ambacht van vóór 't digitale tijd- perk en natuurlijk aan de inspirerende kunstenaars die ik verbeeld heb." Het begon met Jeroen Bosch, later volgden Vincent van Gogh, Rembrandt, Charley Toorop en David Bowie.

Ook deze prints worden verkocht in de stad, in de shop van het Noordbrabants Museum / Designmuseum en bij AAF conceptstore in de Snellestraat.

"Ik vind dat je elkaar een beetje moet versterken. Ik krijg positieve reacties van lokale ondernemers waar ik mee samenwerk, zoals de Read Shop in de Molenhoekpassage.

Zolang het pand aan de Hooge Steenweg 12 te huur staat is deze expositie 24/7 te bekijken. Voor de tentoonstelling in de Molenhoek geldt bijna hetzelfde; daar gelden de ruime openingstijden van de AH.

Meer info:
Letterheads fototypo.art - www.instagram.com/fototypo.art/
Cityscapes Den Bosch & Rosmalen: www.boel.nl/brand/fototypo/ - instagram.com/fototypo.city/Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30988