Datum plaatsing: 29 april 2022

Vier orgelconcerten tijdens de meimaand in de Cathrienkerk


Vier orgelconcerten tijdens de meimaand in de Cathrienkerk


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Moesten vorig jaar de orgelconcerten in de Cathrienkerk vanwege Corona worden verplaatst naar het najaar, nu kan deze - inmiddels traditionele - serie van vier korte concerten op de zaterdagmiddag weer als gebruikelijk plaatsvinden in de maand mei.

De concerten vinden plaats op vier achtereenvolgende zaterdagen 7, 14, 21 en 28 mei. Ze beginnen om 16.00 uur, duren een half uur en zijn gratis toegankelijk.
Het monumentale Vollebregtorgel, befaamd om zijn heldere klank, staat gereed voor vier Nederlandse toporganisten. Deze musici hebben allen gekozen voor een verrassende en inspirerende programmering. Een heerlijke afsluiting van de zaterdagmiddag, zo’n muzikale belevenis in de rustige atmosfeer van het fraaie kerkgebouw aan de ’s-Hertogenbossche Kruisbroedershof.

Geerten van de Wetering, organist van de Kloosterkerk in Den Haag, speelt op 7 mei werken van Franck en Johann Sebastian Bach. In 2018 won hij het Internationaal Improvisatieconcours Haarlem. Naast zijn opleiding tot organist, dirigent en componist studeerde hij tevens politicologie aan de Universiteit Leiden.

De uit 's-Hertogenbosch afkomstige Laurens de Man (14 mei) is een vaste gast in de Cathrien. Hij won diverse prijzen als pianist en organist bij concoursen in binnen- en buitenland. In 2020 werd hij in Freiberg bekroond als “Young Organist of the year”. Sinds 10 jaar is Laurens de Man hoofdorganist van de Utrechtse Janskerk.

Rob Nederlof speelt op 21 mei een programma met muziek van “de familie Mozart”: werken van Wolfgang Amadeus, vader Leopold en zoon Franz Xaver. Rob Nederklof studeerde orgel bij Maurice Pirenne. Hij concerteerde in vele bekende concertzalen en kerken in heel Europa (Praag, Berlijn, Leipzig, Wenen en St. Petersburg). In 2021 werd hij benoemd tot Stadsorganist van Tilburg.

Willem Hörmann, de vaste organist van de Sint Cathrien, besluit de concertreeks op 28 mei. De afgelopen jaren bespeelde hij tijdens concerten meer dan 100 orgels in binnen- en buitenland. Uit zijn zeer uitgebreide repertoire koos hij ditmaal een programma met Franse muziek, onder andere van de rond 1900 in Parijs omstreden Theódore Dubois.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29445