Datum plaatsing: 25 april 2022

Maak je graag muziek?


Maak je graag muziek?


Regio ('s Hertogenbosch): Wij hebben weer plaats voor muzikanten en tamboers!
Het vrijwillig Reünieorkest Regiment van Heutsz bestaat uit muzikanten die in het verleden hebben gespeeld in een militair orkest en uit muzikanten die het leuk vinden om in zo’n orkest te spelen. Dit alles onder leiding van een professionele dirigent.

Het reünieorkest vormt samen met het exercitiepeloton de Vereniging Traditie Regiment van Heutsz, en heeft een nauwe samenwerking met het huidige regiment. Zo wordt er sinds kort gerepeteerd in de Van Brederokazerne in Vught. De repetities worden ongeveer 1x per maand gehouden.

Kenmerkend voor een reünieorkest zijn de speciale optredens, meestal met een militair karakter en bovendien vaak ‘ergens in het land’. Zo is het orkest een graag geziene gast bij defilé’s zoals 4 + 5 mei, herdenkingen, veteranendagen enz. Het repertoire bestaat zowel uit marsmuziek als gedragen en concertmuziek.

Het orkest is door de Regimentscommandant van het Regiment van Heutsz, o.a. het 12e Infanterie bataljon Luchtmobiel, erkend als reünie-orkest en manifesteert zich dan ook in de uniformen uit de dienstplichtperiode.

Het exercitiepeloton oefent samen met het orkest, maar wordt ook ingezet bij herdenkingen, o.a. als erewacht, vlaggenwacht en bij begrafenissen.

Ben jij tamboer of bespeel je een blaasinstrument, wil je draad weer oppakken of zoek je nog een 2e orkest, kijk dan eens op onze website www.reunieorkestvanheutsz.nl voor meer informatie. Misschien word je dan net zo enthousiast als de huidige orkestleden!

Uiteraard kun je ook geheel vrijblijvend een kijkje komen nemen bij een van onze oefendagen in de omgeving van ’s Hertogenbosch. Stuur dan eerst even een e-mail naar secretaris@reunieorkestvanheutsz.nl om een afspraak te maken.

Hopelijk kom je ons binnenkort versterken!

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30264