Datum plaatsing: 26 april 2022 - Laatst gewijzigd: 26-04-2022 20:31:41

Drie lintjes in voormalige gemeente Lith


Drie lintjes in voormalige gemeente Lith


Lith (Oss): Drie inwoners van de gemeente Oss in de Maasdorpen van de voormalige gemeente Lith werd dinsdag geëerd met een Koninklijke onderscheiding.

Ook Leo Bongers uit Lith heeft een vrij uitgebreide lijst met activiteiten waarvoor hij eveneens koninklijk werd onderscheiden. Bongers was of is actief als vrijwilliger van de Heemkundekring ‘Maasdorpen in de gemeente Lith’, verzorgt lezingen en schrijft teksten voor de Lithse Revu, is lid van muziekband Attila en de Revuo’s en actief bij carnavalsstichting De Veldhazen. Daarvoor schreef hij het lied der ‘Veldhazen’, richtte hij de blaaskapel en maakt hij het jubileumboek.

Geffenaar Andre Schuurmans kreeg koninklijke eer in de vorm van een lintje voor zijn inzet voor en betrokkenheid bij zijn woonplaats. Onder andere als eindredacteur van het parochieblad ‘Torenklanken’, bij carnavalsvereniging Rottenrijk, als Prins Carnaval, als lid van de Raad van Elf en als redacteur en vormgever van het carnavalsblad. Ook is hij vrijwilliger van Heemkundekring ‘Vladerack’ zorgt hij voor de opmaak en publicatie van allerhande boeken over zijn geliefde dorp Geffen.

Ook Clemens Theunisse uit Lithoijen heeft een koninklijke onderscheiding opgespeld gekregen. En wel voor zijn activiteiten als bestuurslid en vrijwilliger van gemeenschapshuis Avanti in zijn woonplaats en als vrijwilliger van IVN (Instituut voor Natuureducatie en duurzaamheid). Daarvoor zit hij in de vegetatiewerkgroep, werkgroep Groen en Ruimte, Dorpslandschap en de Vogelwerkgroep. Theunisse heeft een belangrijke rol in de bescherming van weidevogels. Ook is hij lid van de EHBO-vereniging ‘Steeds Paraat’, bestuurslid van de stichting ‘Hart voor Lith’ en controleert en onderhoudt hij AED’s in Oijen en Lithoijen.

Barbara van Tuijl-van Kessel uit Maren-Kessel heeft zich jarenlang ingezet voor tal van activiteiten in en rondom haar woonplaats. En daarom werd zij koninklijk onderscheiden. Ze was onder andere bestuurslid en vrijwilligster bij de Heemkundekring ‘Maasdorpen in de gemeente Lith’, waarvoor ze het Lithse Kaart- en Kwartetspel bedacht. Ook was of is ze beheerster van Stichting gemeenschapshuis ‘De Hoeve’, bestuurslid en oprichtster van Stichting Wandelpaden Lith, bestuurslid van het parochiebestuur Heilige Benedictus en bovenal mantelzorger voor haar moeder.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13749