Datum plaatsing: 26 april 2022 - Laatst gewijzigd: 26-04-2022 20:31:26

Koninklijke eer voor Ossenaren


Koninklijke eer voor Ossenaren


Oss (Oss): Voor onder andere zijn werkzaamheden als mede-oprichter, secretaris en redacteur van De Werkende Mens - de stichting die het industriële leven van Oss in beeld brengt - is Robert van Vlijmen uit Oss koninklijk onderscheiden. Daarnaast was en is Van Vlijmen ook actief geweest als secretaris bij ‘Samenloop voor Hoop’ in 2014 en 2019, als bestuurslid bij theater ‘Dankzij de Dijken’, vrijwilliger bij Stichting Carnaval Viering Oss en bij de FNV en de PvdA. Ook was hij vrijwilliger Kindervakantieweek, collectant van Longfonds en KWF en mantelzorger voor zijn moeder.

Ismigül Dündar-Dündar uit Oss is actief binnen het onderwijs, haar woonwijk en de moskee. En daarvoor is zij koninklijk onderscheiden. Dündar is of was onder andere actief als vrijwilligster op basisschool Mettegeupelschool, ze verleende ondersteunende activiteiten in de klas, organiseerde buitenschoolse activiteiten, was overblijfmoeder en fungeerde als tolk om de taalbarrière tussen ouders en leerkrachten op te lossen. Daarnaast is ze vrijwilligster in de beheercommissie Krinkelhoek, beheert het schoolplein rond wijkgebouw Meteoor, is vrijwilligster bij de Ulu Moskee en organiseert er bijeenkomsten voor vrouwen waar actuele gebeurtenissen worden besproken en voorlichting wordt gegeven.

Frans Eijsink is koninklijk onderscheiden voor onder andere zijn werk als vrijwilliger in de korfbalsport in zowel Zevenaar, Maastricht als Oss. In Oss zette hij zich in voor fusiebesprekingen tussen Korfbalvereniging Organon en DOT. Daarnaast was hij actief als bestuurslid en voorzitter van Stichting Dierenopvang Maasland. Ook de KBO kan en kon op hem rekenen. Hij was er vrijwilliger, waarnemend secretaris en medeoprichter van het KBO-koor Con Amor. Ook is hij kartrekker van de KBO-fietsclub, vrijwilliger voor Vluchtelingen Werk en als taalcoach actief bij Ons Welzijn.

Voor zijn diverse bestuursfuncties in de sport is Ossenaar Jan van de Goor koninklijk onderscheiden. En dit omdat hij als vrijwilliger, bestuurslid en penningmeester actief was bij voetbalvereniging Margriet. Ook bij het Osse zaalvoetbal was hij bestuurslid en penningmeester en die functies vervulde hij ook bij tafeltennisvereniging Return, waarvoor hij zich met name ingezet heeft voor de bouw van een nieuw clubhuis. Daarnaast was of is Van de Goor penningmeester van Bridgeclub Philibri, collectant voor het KWF en vrijwilliger bij KBO Heilig Hart en Vlashoek.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14283