Datum plaatsing: 30 april 2022

Uniek Sporten Noordoost Brabant en BrabantSport Fonds verwezenlijken Sportdromen van mensen met een beperking of aandoening


Uniek Sporten Noordoost Brabant en BrabantSport Fonds verwezenlijken Sportdromen van mensen met een beperking of aandoening


Regio (Regionaal): Mensen met een beperking of aandoening verdienen net als ieder ander de kans om te sporten en bewegen. Regelmatig hebben mensen wel een sportdroom, maar vinden ze het lastig om die te realiseren. Uniek Sporten Noordoost Brabant laat met steun van het BrabantSport Fonds nu vijf sportdromen in deze regio in vervulling gaan.

De vijf Sportdromen die uitkomen
Uit alle inzendingen in de regio van Uniek Sporten Noordoost Brabant zijn vijf sportdromen gekozen die gerealiseerd gaan worden met budget dat beschikbaar wordt gesteld door het Brabantsportfonds. Jurylid Kees van Geffen, wethouder sport gemeente Oss: "Of je nu in de prijzen gevallen bent of niet, alle Unieke Sporters met een sportdroom zijn winnaar. Dromen, durven, doen, dat geldt zeker voor deze kanjers. Ik ben trots op de Unieke Sporters die hun droom met ons hebben gedeeld en waarvan we er samen een aantal mogen waarmaken. Sport en bewegen is van iedereen, voor iedereen. Met sport en bewegen horen we er allemaal bij!"

Helaas zijn er ook dromen ingezonden die door de jury niet als winnaar werden gekozen. De lokale beweegcoaches Uniek Sporten gaan alsnog samen met deze inzendingen bekijken in hoeverre hun Sportdromen ook gerealiseerd kunnen worden.

Hulp nodig bij het vinden van een sport?
Bart Schmeits (beweegcoach Uniek Sporten in Land van Cuijk) 'Ook andere mensen met een beperking of aandoening, die graag willen sporten of bewegen, maar daarbij drempels ervaren, kunnen uiteraard contact met ons opnemen.' Iedere gemeente heeft een eigen beweegcoach Uniek Sporten, die mensen met een beperking of aandoening gratis ondersteunt bij het vinden van een passende sport of beweegvorm. Deze beweegcoach kan ook
ondersteunen bij het zoeken naar financiŽn, sporthulpmiddelen of een sportmaatje. Inwoners van de gemeente Oss kunnen hiervoor terecht bij Stef Theijssen (stef@sport-expertise-centrum.nl), inwoners van gemeente Bernheze bij Pieter ten Wolde (wolde018@planet.nl), inwoners van gemeente Land van Cuijk bij Bart Schmeits (bart@doejemee.nu) en inwoners van de gemeente Maashorst bij Bernadet Schutter (b.schutter@ssnb.nl).
Meer informatie over het aangepaste sportaanbod in de regio en de beweegcoaches is te vinden op www.unieksportenbrabant.nl.

Op de foto zijn te zien van links naar rechts: Marc Ghering (Directeur SEC Oss), Marion Paters (MBvO docente Noordoost Brabant), Kees van Geffen (wethouder Sport, gemeente Oss) en Stef Theijssen (beweegcoach Uniek sporten, SEC Oss).

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14512