Datum plaatsing: 04 mei 2022

Bevrijdingsplein in het centrum van RosmalenRosmalen ('s Hertogenbosch): Twee jaar op een rij heeft ook Rosmalen op een heel andere manier Bevrijdingsdag moeten vieren. Maar gelukkig kan en mag het dit jaar weer en hebben de organisatoren de koppen bij elkaar gestoken om een mooi programma neer te zetten. Het sfeervolle en gezellige centrum van Rosmalen is er op drie locaties een mooi decor voor. Van 14.00 tot 22.00 uur is er een bruisend programma waar iedereen gratis van kan genieten.

door Herman van Dinther

Op De Driesprong is er een middag- en avondprogramma. In verband met de wekelijkse markt beginnen de optredens wat meer ingetogen en kleinschalig om vervolgens in de avond alsnog lekker los te gaan. In willekeurige volgorde is er een voorstelling van Dans- & balletstudio Geraldine, het Rodenborch-College, harmonieorkest van St. Cecilia, koor Voluum en een discotheek.
Op de locatie Harry Coppensstraat treden bij Grandcafé Rosmaelen ’s-middags leerlingen van het Rodenborch-College op. Enkele leerlingen laten zien en horen wat ze zoal in hun mars hebben. En dát is veel, hoor. Echt de moeite waard om dat te horen en te zien.
Bij het pleintje aan de Dorpsstraat staat het opblaasbare podium bij De Kentering opgesteld. Bij uitstek een prima gelegenheid om ’s-middags ook daar leerlingen van het Rodenborch-College te laten optreden afgewisseld door een discotheek. Aan het einde van de middag geven dansers van Dans- & balletstudio Geraldine nog een voorstelling. Koor Voluum treedt op en de avond wordt afgesloten met een spetterend optreden van de coverband Mevr. Van Heck.

‘Tam tam’ in het centrum
Naast de optredens op de verschillende locaties is er nog meer te beleven. Zo gaat aan het begin van de avond percussieband Trovoada met hun aanstekelijke ritmische muziek voor de nodige ‘tam tam’ zorgen in het centrum van Rosmalen. Stil blijven staan gaat niet lukken.
Naast het gevarieerde aanbod op de locaties zijn er in de Dorpsstraat ‘s-middags enkele stands waarbij de essentie van vrijheid nadrukkelijk aan de orde komt. Medewerking wordt verleend door het Rodenborch-College, Gedachteniskapel ’t Vennehof, Veteranenclub Ouwe Stomp, Heemkundekring Rosmalen en seniorenvereniging HEVO.

Film ‘Vijf Donkere Jaren’
Het tonen van de film ‘Vijf Donkere jaren’ was tijdens ’75 jaar Bevrijding van Rosmalen’ een grandioos succes. De belangstelling was enorm. Op veler verzoek gaat de Heemkundekring Rosmalen het vertonen van de film deze dag herhalen. Dat gebeurt zowel ’s middags als ’s avonds in de Blauwe Zaal van de Kentering. In deze zaal is er ook een fototentoonstelling van memorabele momenten rondom de bevrijding.

Presentatie
De presentatie van het programma is grotendeels in handen van Marc Vissers en René van Gerven. Bij de Kentering neemt ‘s avonds Ger Nijkamp het stokje over. Ook zorgt hij daar met een discotheek voor aanstekelijke muziek. ROS Radio verzorgt de gehele dag een live uitzending.

Variatie
Je komt deze dag nogal wat verschillende artiesten en andere mensen tegen

Koor Voluum
Voluum is een koor uit den Bosch en brengt kwalitatief hoogstaande zang en wordt gekenmerkt door optredens met veel beweging en expressie. Leuk om naar te kijken en te luisteren.

Mevrouw van Heck
Een top band met negen gelouterde topmuzikanten. Rock, blues, soul , funk en ballads, alles komt aan bod. Op menig festival heeft Mevrouw Van Heck al succesvol opgetreden. Nu dus ook bij het Bevrijdingsplein in Rosmalen.

Harmonieorkest St. Cecilia
Het orkest speelt bewerkingen van symfonische muziek, pop-, film- en amusementsmuziek en musicalrepertoire. Het Harmonie orkest staat onder leiding van Sandra van Luijtelaar.

Dans & balletstudio Geraldine
Plezier, persoonlijk, professioneel. Dát is tekenend voor deze dans & balletstudio. Het biedt dans en balletlessen aan voor leerlingen uit ’s-Hertogenbosch en omgeving. Peuters, kleuters, jeugd en volwassenen, iedereen is welkom om te komen dansen. Dansen verbindt, ook met het Bevrijdingsplein.

Percussieband Trovoada
Letterlijk vertaald: ‘Donderslag’.
Dat is wat deze band met passie op muzikale wijze laat horen. Donderslag met een heerlijke Braziliaanse swing.

Rodenborch-College
Leerlingen en oud-leerlingen tonen hun talent op velerlei gebied. En dát dit volop aanwezig is, ga je zeker beleven met het Bevrijdingsplein.

Het evenement is een coproductie van:
Gedachteniskapel ’t Vennehof
Rodenborch-College
Ros Radio
Dans & balletstudio Geraldine
Heemkundekring Rosmalen
Muziekvereniging St. Cecilia
Horeca De Driesprong
Grandcafé Rosmaelen
De Kentering Party-Events-Food
Satisfaction RosmalenFoto: Mevrouw Van Eck viert op tal van podia veel successen

Foto: Trovoada tovert door de opgewekte muziek bij iedereen een lach op het gezicht
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.33821