Datum plaatsing: 03 mei 2022

Vrijheidsviering: Muzikaal en creatief programma bij Openluchttheater Hoessenbosch


Vrijheidsviering: Muzikaal en creatief programma bij Openluchttheater Hoessenbosch


Berghem (Oss): Gemeente Oss is dit jaar gastgemeente voor de Nationale viering van de bevrijding van 5 mei. Op deze bijzondere dag organiseert Theater De Lievekamp de 5 mei lezing door Gijs Tuinman die live vanuit het theater door de NPO zal worden uitgezonden. Minister-president Rutte zal hierbij aanwezig zijn. Muzelinck is gevraagd om zorg te dragen voor de muzikale en beeldende activiteiten op deze dag. Deze activiteiten vinden van 13.00 - 15.00 uur plaats bij Openluchttheater Hoessenbosch (Hoessenboslaan 51) in Berghem. Dit evenement is vrij toegankelijk en zeer geschikt voor gezinnen.

Het programma start om 13.00 uur. Vanuit Hoessenbosch wordt er een vrijheidspicknick georganiseerd. Tijdens deze picknick kunnen de kinderen lekker spelen en/of deelnemen aan een door Muzelinck georganiseerde creatieve workshop. Ook kunnen de bezoekers genieten van een optreden van 'de Muzelinck band'. Hiermee leveren zij hun bijdrage aan het landelijke initiatief The Freedomband!

Programma
13.00 uur: Vrijheidspicknick Iedereen die wil is vanaf 13.00 uur welkom in theater Hoessenbosch in Berghem. Hier krijgen de bezoekers een heerlijk vrijheidssoepje aangeboden. Verder mag je je eigen kleed, kussentjes en gevulde picknickmand meenemen! Drinken kun je in het theater kopen.

13.00 - 15.00 uur (vrije inloop): Bosbeesten timmeren (doorBurgemeester van Buiten) Deze workshop voor kinderen staat helemaal in het teken van timmeren met natuurlijke materialen uit het bos. Ze timmeren allerlei gave bosbeesten; van een eenhoorn op wielen tot een blauwharige-bildraak. Bij deze workshop is niets te gek, want timmeren stimuleert de motoriek, creativiteit en vindingrijkheid van kinderen.

14.00 uur: Optreden Muzelinck band (bijdrage aan The Freedom Band) Om 14.00 uur zal 'de Muzelinck band' o.a. het lied 'Iedereen is van de wereld' van The Scene ten gehore brengen. In deze band spelen Muzelinck docenten Bram Huygen, Marcel van Wensen, Sven Westenvoorde en Koen Ruys. Voor deze gelegenheid sluiten hierbij aan: Bas Huygen en Babs van Balveren. Aangevuld met leerlingen van Muzelinck verzorgen zij een fantastisch optreden!

Het evenement is vrij toegankelijk en je hoeft je niet vooraf in te schrijven.


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29120