Datum plaatsing: 04 mei 2022

Heel Holland haakt, breit en naait op 5 mei in De Berchplaets


Heel Holland haakt, breit en naait op 5 mei in De Berchplaets


Berghem (Oss): Het bijzondere kunstwerk De Levende Vlag komt naar Berghem. Op donderdag 5 mei reist dit community art project naar De Berchplaets (Sportstraat 3, Berghem). Haak, brei of naai een stof voor de grootse Nederlandse vlag! In 2025 willen de makers van het project bij 80 jaar bevrijding een vlag presenteren van 30 x 45 meter. De Levende Vlag is onderdeel van het bevrijdingsprogramma in De Berchplaets.

De Levende Vlag is een gezamenlijk kunstwerk, dat al enige tijd rondreist in Nederland. Ook de komende jaren wordt het kunstwerk aangevuld met zelfgemaakte lapjes uit het hele land. Ter gelegenheid van de nationale 5 mei-viering, waarvoor gemeente Oss dit jaar de gastgemeente is, strijkt dit speciale project neer in Berghem. Ook burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans kon de kans niet laten liggen om ook een lapje stof te leveren aan De Levende Vlag.

Meedoen aan De Levende Vlag
Iedereen kan een lapje aanleveren voor de Levende Vlag! Je kan het lapje haken, breien of naaien in een eigen stijl in ťťn kleur uit de Nederlandse vlag. Keuze van het materiaal of formaat is helemaal vrij, als het maar een rechthoek of een vierkant is. Lever je gemaakte lapjes in op 5 mei tussen 11.00 uur en 15.00 uur in De Berchplaets. Haak of brei ook ter plaatse mee aan een stukje vlag.

5 mei-viering in De Berchplaets
De Levende Vlag is onderdeel van het middagprogramma van de 5 mei-viering in Berghem. In de Berchplaets zijn verschillende activiteiten voor jong en oud. Zo kun je vanaf 12.00 uur de uitzending van de 5 mei-lezing op een groot scherm volgen, live vanuit theater De Lievekamp. Sluit daarna aan bij de Vrijheidslunch met vrijheidssoep en een broodje. Meer informatie over de 5 mei-viering in Oss en de andere activiteiten zijn te vinden op www.trefhetinoss.nl/5mei


Dit project/evenement draagt bij aan deze Global Goals:
Vrede, veiligheid en gerechtigheid.

Kijk voor meer informatie op www.oss.nl/globalgoals
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29714