Datum plaatsing: 04 mei 2022

Gratis camperweegdag in Den Bosch op zaterdag 7 mei


Gratis camperweegdag in Den Bosch op zaterdag 7 mei


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): In navolging van de goedbezochte edities in voorgaande jaren, organiseert de NKC ook in 2022 weer verschillende camperbeweegdagen. Onder het motto 'Weet wat je weegt' is de weegbrug aanstaande zaterdag 7 mei van 10.00 tot 14.00 bij Maaspoort Sports & Events in Den Bosch (Marathonloop 1) te vinden. Deelname is gratis en zonder aanmelding voor iedereen toegankelijk.

Met de inzet van de weegcampagne wil de NKC de drempel naar de weegbrug verlagen en tegelijk de bewustwording rond het thema veiligheid verhogen. Te meer omdat uit de weegcampagne van 2021 bleek dat ongeveer een derde van de gewogen campers met overgewicht te kampen had. Die verhouding lijkt zich dit jaar - op basis van de eerste weegdagen in respectievelijk Heerlen en Groenlo - door te zetten.

“Camperen is ontzettend populair. Er is afgelopen jaar wederom een recordaantal campers verkocht en niet alle nieuwe camperaars verdiepen zich in de gewichten van hun camper. Daarom is het belangrijk om aandacht te blijven vragen voor dit thema”, zegt directeur-bestuurder Stan Stolwerk van de NKC.

Over beladen en veiligheid
De camperaar riskeert met een overbeladen camper niet alleen een boete, maar bovenal beïnvloedt een te hoog gewicht de rijstabiliteit. Ook het verminderde remvermogen kan tot onveilige situaties leiden. Een beladen onderwerp dus. Een camper is overbeladen wanneer deze, inclusief inzittenden, bagage en water- en brandstoftank, zwaarder is dan de toegestane maximummassa die op het kentekenbewijs staat. In Nederland mag je met een B-rijbewijs een voertuig besturen met een toegestane maximummassa van hooguit 3.500 kilogram.

Voor een representatief weegresultaat raadt de NKC deelnemers aan om zaterdag met een beladen, reisklare camper naar de weegbrug in Den Bosch te komen.

Over de NKC
De NKC is Europa's grootste camperclub. Als consumentenplatform behartigt de NKC de belangen van Nederlandse en Belgische camperaars. De NKC heeft eigen verzekeringen, organiseert groepsreizen en is uitgever van onder andere het magazine Kampeerauto. Met de internationale app Campercontact en website faciliteert de NKC ruim twee miljoen Europese camperaars in hun zoektocht naar de ideale overnachtingsplaats.


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28032