Datum plaatsing: 05 mei 2022

Geld lenen zonder BKR toetsing


Geld lenen zonder BKR toetsing


's-Hertogenbosch (Regionaal): Met een BKR-registratie is het een stuk ingewikkelder om een lening af te sluiten bij een bank of geldverstrekker. Ben je benieuwd naar wat je opties om geld te lenen wel zijn en wat de voor- en nadelen van deze leningen zijn? Lees dan snel verder.

Onderhandse lening
Met een BKR-registratie kun je over het algemeen geen lening afsluiten bij de bank en andere geldverstrekkers. Wat je in dit geval wel kunt doen is een onderhandse lening afsluiten. Dit betekend dat je geld leent bij iemand uit je familie of vriendenkring. Het voordeel hiervan is dat er meestal weinig eisen worden gesteld. Zo is het geen probleem dat je een BKR-registratie hebt. Het nadeel is dat je iemand moet vinden die geld aan je wilt uitlenen. Zo heeft misschien niet iedereen voldoende geld om dit te kunnen doen en zijn er mensen die het misschien liever niet willen. Ook is het belangrijk om goede afspraken te maken en deze vast te leggen in een contract. Doe je dit niet of kom je de afspraken niet na, dan kan jullie vertrouwensband flink beschadigen. Het is zonde als er problemen zouden ontstaan door een ruzie over het geleende geld en de aflossing.

Mini-lening
Een andere optie is om een minilening af te sluiten. Dit is een lening waarbij geen BKR-toetsing wordt uitgevoerd. Ook zijn er vaak maar weinig eisen omtrent je inkomen. Snel geld lenen wordt makkelijk omdat je na goedkeuring van je aanvraag vaak binnen no time het geld al op de rekening hebt staan. Je kunt zelfs een spoedaanvraag doen waarmee het geld binnen 20 minuten kan worden gestort. Houd er wel rekening mee dat je het geld redelijk snel moet terugbetalen. Leen dus niet meer dan dat je op korte termijn kunt aflossen. Ook kan het nodig zijn om iemand garant voor jou te laten staan. Kort samengevat: een mini-lening is ideaal voor mensen met een BKR-registratie die op korte termijn én voor een korte periode een (klein) bedrag willen lenen. Zo kun je met een mini-lening vaak maximaal €2.500,- lenen. Je betaalt dit geld binnen twee maanden terug.

Hoe lang blijf je bij de BKR geregistreerd?
Nadat je een krediet hebt afgelost, behoud je nog vijf jaar lang een BKR-registratie. Na deze vijf jaar kun je probleemloos een lening afsluiten bij banken en geldverstrekkers die wel een BKR toetsing uitvoeren (bijvoorbeeld voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet).
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17928