Datum plaatsing: 11 mei 2022

‘Macharen aan de wandel’


‘Macharen aan de wandel’


Macharen (Oss): Traditiegetrouw organiseert een team vrijwilligers eind mei/begin juni twee sportieve activiteiten voor wandelaars en hardlopers onder het motto ‘Macharen aan de wandel’. Dit jaar flankeren Vunderkeloop en avonddriedaagse het lange hemelvaartweekeinde.

Wandeldriedaagse
Vanaf maandag 30 mei kunnen deelnemers drie avonden terecht op een tweetal routes, die in en rond Macharen zijn uitgezet. Er kan daarbij gekozen worden uit twee afstanden, te weten 5 en 10 kilometer. Op de eerste 2 avonden kunnen de wandelaars tussen 18.00 en 18.30 uur aan hun tocht beginnen bij feesterij ‘t Vunderke; op de slotavond starten de 10 kilometervreters echter verplicht om 18.00 uur en de deelnemers aan de vijf kilometer om 18.30 uur in verband met de gezamenlijke ontvangst. Zoals gebruikelijk zal fanfare Jong Leven deze vanaf 19.30 uur opluisteren op het terras van ’t Vunderke.
Ook dit jaar is de inschrijving op maandag en dinsdag bij deze feesterij aan de Kerkstraat vanaf 17.45 uur. Het inschrijfgeld voor jeugd t/m 12 jaar bedraagt € 3,-. Vanaf 13 jaar is dat € 5,-.

Vunderkeloop
Waar voorheen het evenement ‘Macharen aan de wandel’ werd afgesloten met de Vunderkeloop, is er dit jaar gekozen voor een aftrap met deze stratenloop. Op woensdag 25 mei, de avond vóór Hemelvaart, heeft de loop voor wedstrijdlopers en vrijetijdsatleten nu plaats als tweede in de rij van wedstrijden van de Maasland Run Classic 2022.
Om 19.00 uur starten de allerjongsten van 5 t/m 8 jaar, waarna een kwartier later de bovenbouwleerlingen uit het basisonderwijs (9 t/m 12 jaar) aan de beurt zijn voor hun loop door het dorp.
Om 19.30 uur is er dan de gezamenlijke start voor de trimloop over 5 kilometer en de 10 kilometer-wedstrijd. Voor ‘de tien’ mag eenieder zich met hart, ziel en snelle benen werpen op verbetering van het parcoursrecord (31.02 minuten) dat al jarenlang op naam van oud-Macharenaar Gerwin van den Hurk staat en schier onaantastbaar lijkt. Verbetering ervan levert de winnende loper € 75,- op. Vanzelfsprekend is ook dit jaar weer ‘de Macherse Bult’ in de stratenloop opgenomen: een kuitenbijter bij uitstek.
Ook voor de diverse onderdelen van de Vunderkeloop is de inschrijving bij Feesterij ’t Vunderke aan de Kerkstraat. Start en finish zijn naast het terras.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13733