Datum plaatsing: 14 mei 2022

Beelden binnen en buiten in galerie Sous-Terre Lithoijen


Beelden binnen en buiten in galerie Sous-Terre Lithoijen


Lithoijen (Oss): Voor de 32ste keer organiseert galerie Sous-Terre Lithoijen de expositie 'Beelden binnen, beelden buiten'. De expositie begint op zondag 15 mei en duurt tot en met 11 september 2022.

Beeldencollectie
Ook dit jaar zal er weer een enorme verscheidenheid aan sculpturen te zien zijn van meer dan 100 beeldhouwers. In het beeldenpark van maar liefst 30.000 m2 zijn de werken overzichtelijk op kunstenaar gerangschikt, zodat je gemakkelijk kunt zien welke kunstenaar werken in jouw stijl maakt. Paden leiden je langs grote en kleine beelden die uiteenlopend van brons, keramiek, glas, hout of steen zijn gemaakt. Met een onderscheid naar figuratief werk - in het gecultiveerde deel van het beeldenpark - en abstracte kunst die in het landschappelijke deel is ondergebracht. Meertjes en poelen, verschillende soorten grassen, struiken en bomen zorgen voor een opvallend Brabants Landschap waar tussen de beelden staan. Sommigen half verscholen en erin opgaand, anderen juist contrasterend door felle kleuren. Deze natuurtuin is een belevenis op zich. Je struikelt er niet over de beelden, maar maakt een flinke wandeling met uitzichten op het weidse landschap.

Expositie schilderijen
Bij Sous-Terre kunt u niet alleen genieten van de beeldhouwkunst, ook op het gebied van de schilderkunst is er veel te beleven. Meer dan 1000 schilderijen, van abstract tot figuratief, zullen in de galerie geŽxposeerd worden. Nagenoeg alle kunstschilders die aan galerie Sous-Terre verbonden zijn nemen deel aan de stockexpositie van schilderijen.

Kunstuitleen
De kunstuitleen blijft volgens Jeroen de Groot van galerie Sous-Terre een groot succes. Dit is overigens ook niet zo verwonderlijk, omdat de kunstuitleen van Sous-Terre kan worden aangemerkt als het meest voordelige en klantvriendelijke kunstuitleensysteem van Nederland. De galerie brengt namelijk geen huur in rekening. Terwijl u een klein bedrag spaart voor kunst krijgt u van de galerie de kunstwerken in bruikleen en betaalt daarover geen extra huur, aldus Jeroen.

Webshop
Via de webshop van de galerie kunt u de hele collectie van galerie Sous-Terre 24 uren per dag online bekijken en bestellen.

Overige informatie / nieuwe openingstijden
De galerie is gevestigd aan de Batterijstraat 23a te Lithoijen (gemeente Oss) en is elke zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur geopend. Maandag tot en met zaterdag is de galerie tussen 9.00 en 17.00 uur op afspraak te bezoeken (0412-482159 / info@galerie-sous-terre.nl).

Meer informatie over de galerie en de webshop is te vinden op: www.galerie-sous-terre.nl

Foto: Else Ringnalda, vijverbeeld

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29818