Datum plaatsing: 13 mei 2022

Nieuwe ontmoetings-en beweegplek in Nuland


Nieuwe ontmoetings-en beweegplek in Nuland


Nuland ('s Hertogenbosch): Op dinsdag 17 mei wordt om 14.00 uur de route Walk in the parQ bij het Sint Jozefoord in Nuland feestelijk geopend. De route is speciaal ontworpen om op een laagdrempelig manier actief bezig te zijn in de buitenlucht. De oefeningen worden geactiveerd met de walk in de parq app en het scannen van de QR code. Deze QR code is terug te vinden op de palen die langs de route staan. De oefeningen zorgen naast beweging voor het opbouwen van kracht en verbeteren van het evenwicht. Iedereen is welkom om hiervan gebruik te maken. Er zijn oefeningen beschikbaar voor mensen die zelfstandig zonder steun kunnen bewegen, gebruik maken van een rollator of die in een rolstoel zitten.

Alle ouderen in de omgeving Nuland en omstreken zijn welkom om gratis kennis te maken met Walk in the parQ, alleen of met een groep, tijdens de kick-off op 17 mei of in de maanden erna.

Boordevol beweegprogramma
In de week van 16 t/m 20 mei staat sporten en bewegen voor én door ouderen centraal. Met een boordevol programma vinden er door heel Nederland gezellige beweegactiviteiten plaats op sportverenigingen en bij woonzorgcentra. Van OldStars sportdagen tot beweegbingo’s bij woonzorgcentra, er is voor iedere oudere wel een activiteit in de buurt.

Als afsluiter van de beweegweek vindt op vrijdag 20 mei voor de derde keer de Nationale Balkon Beweegdag plaats. Gesteund door de partners, Menzis, VML, KNGF en Wij Buurtsportcoaches en onder aanvoering van diverse ambassadeurs, waaronder Olga Commandeur, zal er bij honderden woonzorgcentra weer worden bewogen, gedanst, gezongen en bingo worden gespeeld.

Voor een compleet overzicht en/of meer informatie over OldStars VitaliteitSpelen zie oldstars.nl/vitaliteitspelen.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29237