Datum plaatsing: 16 mei 2022

Doe mee aan het ‘Oog van Oss’


Doe mee aan het ‘Oog van Oss’


Oss (Oss): Voor de achtste keer organiseert de Stichting Kunst en Cultuur K26 de kunstwedstrijd het ‘Oog van Oss’. Bij K26 zijn 33 kunstenaars aangesloten. Maar nieuw talent is altijd welkom.
K26 nodigt beginnend kunstenaars uit Oss en omgeving uit deel te nemen aan deze inmiddels bekende en succesvolle kunstwedstrijd.

Bij het ‘Oog van Oss’ zijn alle kunstdisciplines toegestaan: schilderen, beeldhouwen, fotografie, keramiek, glaskunst, textiele vormen enzovoorts. De wedstrijd heeft geen thema. Je mag zelf je fantasie gebruiken; de mogelijkheden zijn groot. We exposeren jouw gekozen kunstwerk in K26, Kruisstraat 26 Oss, van 16 juni t/m 24 juli.

De jury
Een team van drie professionals beoordeelt de werken. Deze jury bestaat uit:
Coen Bais (directeur van theater De Lievekamp)
Henny Schakenraad (beeldend kunstenaar en initiator van kunstprojecten)
Jet Smeets (directeur van de Muzelinck Kunsteducatie)

De prijzen van de vakjury
De eerste prijs is de trofee ‘Oog van Oss’. Die wordt uitgereikt tijdens de officiële opening op zondag 19 juni om 15.00 uur. Deze trofee is een kunstwerk van Wim Lemmens, een van de leden van K26. Daarnaast is er een aanmoedigingsprijs.

Publiek stemt mee
Iedere bezoeker kan tijdens het verloop van de expositie een stem uitbrengen t/m 21 juli 2022 op het werk van zijn of haar voorkeur. Op 24 juli, de laatste dag van de expositie, wordt om 16.00 uur de winnaar van de publieksprijs bekendgemaakt. Na deze bekendmaking eindigt het ‘Oog van Oss’ en neemt elke kunstenaar zijn werk(en) mee naar huis.

Ieder jaar is deze kunstwedstrijd een groot succes. Veel mensen nemen de stap en melden zich aan voor deze laagdrempelige kunstwedstrijd. Er laten veel liefhebbers van zich horen, dus aarzel niet en schrijf dan snel in om teleurstelling te voorkomen. Je kunt je tot 6 juni 2022 inschrijven.

Hartelijk groet, namens het bestuur van K26,
Niek van der Heijden (voorzitter)
Doe mee aan het ‘OOG van OSS’!


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28625