Datum plaatsing: 16 mei 2022

Hoogste punt nieuwbouw Seringenstraat Rosmalen


Hoogste punt nieuwbouw Seringenstraat Rosmalen


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Woensdag 1 juni wordt het hoogste punt gevierd van het woongebouw met 37 woonzorgappartementen aan de Seringenstraat in Rosmalen. Dit gebouw komt op de plek van de voormalige basisschool ‘t Ven. Het hoogste punt is volgens traditie een feestje voor de bouwploeg. Zij worden dan ook getrakteerd op friet. Planning is om het gebouw najaar 2022 op te leveren.

Zelfstandig wonen gecombineerd met thuiszorg
Het gebouw wordt gerealiseerd door Hoedemakers. Het ontwerp is van KdV Architecten. Ook de gemeente ’s-Hertogenbosch is nauw bij de plannen betrokken. Het complex wordt geen dependance van Annenborch, maar biedt wel mogelijkheden op zorgvlak. Hierdoor zijn de appartementen uitermate geschikt voor mensen die het thuis niet meer alleen redden, maar de verbinding met de buurt niet willen verliezen.

Gemeenschappelijke woonkamer
Het gebouw bestaat uit drie woonlagen. De appartementen hebben twee slaapkamers en zijn circa 61m2 groot. Er komt ook een gemeenschappelijke woonkamer die multifunctioneel te gebruiken is. Op het terrein komen 30 parkeerplaatsen. Daarnaast komen er 15 extra parkeerplaatsen aan de Kamperfoelistraat. Om het groene karakter van de wijk te behouden, blijven zo veel mogelijk bomen staan.

Appartementen worden verwarmd met ijs
De nieuwe appartementen worden verwarmd met ijs. Ook al klinkt dat onlogisch. Dit ijsbuffersysteem, genaamd het IJs van Columbus, gebruikt de energie die vrijkomt bij de overgang van water naar ijs en de warmte van de zon voor het verwarmen van de woning en het tapwater. Hier komen dus geen fossiele brandstoffen bij kijken. Wij investeren graag in dit soort innovaties. Niet alleen omdat het goed is voor het milieu, maar ook omdat het een positief effect heeft op de energierekening van onze huurders. De grootste stijging in woonlasten zit de komende jaren in de energierekening. Met dit systeem blijft de energierekening van huurders stabiel.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30367