Datum plaatsing: 19 mei 2022

Tips voor het verduurzamen van jouw bedrijfspand


Tips voor het verduurzamen van jouw bedrijfspand


's-Hertogenbosch (Regionaal): Als ondernemer ben je altijd op zoek naar manieren om te besparen. Immers: hoe minder kosten, hoe meer winst er wordt gemaakt. Besparen is tegenwoordig echter niet gemakkelijk. Zeker niet met de torenhoge inflatie en energieprijzen van dit moment. Veel bedrijven moeten deze prijzen noodgedwongen doorberekenen in hun producten en diensten. Dat is helaas niet anders. Wel zijn er nog genoeg dingen die je kunt doen om de kosten in elk geval zo laag mogelijk te houden. Ook voor het belang van jouw klant. Het verduurzamen van je bedrijfspand is een zeer belangrijke factor op dit moment. Met de huidige energieprijzen is het namelijk wel hťťl fijn als je kunt verduurzamen en daardoor minder energie verbruikt. Zo bespaar je al snel honderden euroís per jaar. Maar hoe pak je dit aan?

Kosten financieren

Met het verduurzamen van jouw bedrijf kan je heel veel geld besparen. Toch vinden veel ondernemers het lastig om deze stap te zetten. Niet omdat ze niet willen verduurzamen, maar omdat het ook heel veel geld zal kosten. Wanneer je het verduurzamen echt grondig wilt aanpakken, betekent dit het doen van grote aankopen en grootschalige verbouwingen. Dit betekent echter niet dat je helemaal alleen staat om dit te financieren. De overheid stimuleert het verduurzamen van bedrijven namelijk enorm. Grote kans dat je in jouw gemeente ook in aanmerking komt voor een subsidie.
Uiteraard kan je de btw ook aftrekken. Dit scheelt al een hoop geld. Krijg je je bedrijfsfinanciering nog niet volledig rond wanneer je een dergelijke grote kostenpost krijgt? Bekijk dan of het mogelijk is om een lening af te sluiten. Door de verduurzaming van het pand zal je maandelijks al een verschil in kosten gaan merken. De kosten haal je er uiteindelijk dus dubbel en dwars uit. In dit geval is een lening dan ook zeker geen slecht idee. Met een zakelijk krediet van Floryn beschik je over enorm veel flexibiliteit en neem je enkel dŠt op wat ook echt nodig is. Zo leen je nooit te veel.

Betere isolatie

Is het pand relatief oud? Dan is de kans groot dat het ook zeer slecht met de isolatie is gesteld. Dat zorgt niet alleen voor veel discomfort voor het personeel en de klanten, maar levert ook een torenhoge energierekening op. Isoleren is dan ook een prima manier om jouw bedrijf verder te verduurzamen. Dit kan je zowel groots als klein aanpakken. Begin eventueel met kleine aanpassingen en spaar telkens verder om nog meer te doen. Hoe grondiger de aanpak, hoe meer je uiteindelijk zal besparen.

Gedrag op kantoor

Niet alleen het gebruik van zonnepanelen en het realiseren van betere isolatie is van belang om het bedrijf te verduurzamen. Ook de mentaliteit binnen het bedrijf is van belang. Hoe zou je het gedrag op kantoor beschrijven? Gaat iedereen duurzaam om met materialen bijvoorbeeld? Of wordt er soms wel heel zuinig omgesprongen met de materialen die jij biedt? In dat geval is het belangrijk om hier ook kleine aanpassingen te maken en het personeel in te laten zien hoe belangrijk duurzaam ondernemen is. Niet alleen voor jouw portemonnee, maar ook voor die van de klant en het welzijn van onze wereld.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17544