Datum plaatsing: 21 mei 2022

Internationale Dag van de Biodiversiteit


Internationale Dag van de Biodiversiteit


Regio (Oss): Zondag 22 mei is het een feestdag voor de natuur. En een dag van bezinning voor de mens. Het is dan namelijk biodiversiteitsdag. Een dag om stil te staan bij de grote verscheidenheid van het leven om ons heen.

Wat is biodiversiteit?
Biodiversiteit is de verzamelnaam voor de grote verscheidenheid aan al het leven op aarde. Van de kleinste bacteriŽn, schimmels, planten, bomen tot aan de grootste dieren. Zowel in de tropische regenwouden als in de Nederlandse weilanden. Elke levensvorm, elk ecosysteem en elke genetische variatie is uniek en onvervangbaar.

Waarom is biodiversiteit belangrijk?
Veel levensvormen op de aarde zijn afhankelijk van elkaar. Variatie speelt daarbij een belangrijke rol. Ook de mens kan niet zonder andere organismen bestaan. Biodiversiteit is dus niet alleen mooi, maar ook nuttig en noodzakelijk. Biodiversiteit zorgt voor:
- schoon water
- vruchtbare grond
- stabiel klimaat
- voedsel
- grondstoffen voor huisvesting
- kleding
- brandstof
- en medicijnen

Wil je ook bijdragen?
Iedereen kan bijdragen aan meer biodiversiteit. Dit kan je doen door zuiniger te zijn op het milieu. Bijvoorbeeld door in de avonden zo min mogelijk verlichting aan te doen. Of door zo veel mogelijk te recyclen en afval te scheiden. Maar ook door je tuin aantrekkelijker te maken voor insecten en vogels. Dit doe je door te zorgen voor zoveel mogelijk planten in je tuin. En voor zo min mogelijk tegels.

NK tegelwippen
Ga je aan de slag om je tuin te ontharden, doe dan ook mee met het NK tegelwippen! Ga naar de site NK-Tegelwippen.nl en meld je aan. Maak een foto van voor en na de situatie en tel het aantal tegels. Stuur deze gegevens naar PraktischAllesGroen@Oss.nl en maak kans op een bon van Ä15,- van Coppelmans. De eerste 40 deelnemers komen hiervoor in aanmerking.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15108