Datum plaatsing: 20 mei 2022

Mensen pakken steeds vaker de fiets door torenhoge benzineprijzen


Mensen pakken steeds vaker de fiets door torenhoge benzineprijzen


's-Hertogenbosch (Regionaal): Het zal niemand zijn ontgaan dat de benzineprijzen momenteel torenhoog zijn. Door de OekraÔne oorlog is het tekort nůg harder toegenomen. We betalen daardoor steeds meer aan de pomp. Hoewel het kabinet heeft toegezegd hier iets aan te veranderen, zal dit er zeker niet voor zorgen dat we op korte termijn weer de Ďoude prijzení zullen betalen. Voor veel mensen betekent dit dat autorijden vrijwel onbetaalbaar is geworden. Zeker wanneer er gereden moet worden voor het werk en de reiskostenvergoeding voorlopig niet hoger zal worden. Daarom wordt er flink gezocht naar alternatieven.
Dit blijkt ook als we kijken naar de filemeldingen van de afgelopen weken. Het is beduidend minder druk geworden. Mensen gaan steeds vaker met het openbaar vervoer of pakken de fiets om de auto te vermijden. Ook de aanschaf van elektrische fietsen en zelfs de mamafiets elektrisch is in een rap tempo toegenomen. Een fijn alternatief om snel grotere afstanden af te leggen.

Gunstige ontwikkelingen

De torenhoge benzineprijzen zorgen dus niet alleen voor nadelen, maar zorgt stiekem ook voor gunstige ontwikkelingen binnen ons land. Waar er al jaren werd gehamerd op het verminderen van verkeer in ons land, lijkt dat nu eindelijk het geval te zijn. We pakken vaker het openbaar vervoer, carpoolen of gaan lekker met de fiets naar het werk. Dat is uiteraard heel gunstig voor het milieu. Daarnaast komen meer mensen dus in beweging. Dit terwijl door corona de meeste mensen juist te weinig bewogen. Sterker nog: het overgrote deel van Nederland kwam niet eens aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid beweging van dertig minuten per dag. De torenhoge benzineprijzen hebben dus ook gunstige ontwikkelingen teweeg gebracht.

Wat kan jij doen?

Zijn de torenhoge kosten voor jou genoeg reden om naar alternatieven te zoeken? Maar leg je dagelijks relatief grote afstanden af en heb je geen idee hoe je dit op de fiets moet gaan doen? Dan zijn er verschillende dingen waar je aan kunt denken. Voor grotere afstanden van meer dan dertig kilometer kun je natuurlijk van het openbaar vervoer of carpoolen gebruik maken. Nu de lente weer is begonnen, is dit echter een goed moment om eens naar een kwalitatieve fiets te gaan. Met een elektrische fiets kun je in veel gevallen bijna even snel als met de auto op je werk komen. Zeker in drukke steden ben je soms zelfs sneller wanneer je de fiets pakt. Bovendien beschik je altijd over een parkeerplekje, heb je geen last van files en kom je aan de nodige beweging. Tel daar ook nog eens de fikse besparing op benzinekosten bij op en je hebt genoeg reden om de auto vaker te laten staan of zelfs weg te doen.
Natuurlijk zal een elektrische fiets ook kosten met zich meebrengen. Wanneer je echter van een elektrische fiets aanbieding gebruik maakt, zal dit flink meevallen. Zie het daarom als een investering. Na enkele maanden van weinig tot geen autorijden, zal je die kosten met de huidige benzineprijzen gemakkelijk terugverdienen.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16722